Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Katseet kohti pönttöjä – kerää havaintoja lintujen pesinnästä

Onko sinulla linnunpönttö tai useampikin? Mitä lajeja pöntöissä pesii tai on tänä vuonna pesinyt? Näihin kysymyksiin BirdLife Suomi kerää vastauksia kuudetta kertaa järjestettävässä Pönttöbongauksessa. Tietoa pönttölinnuista ja niiden pesinnästä voi lähettää kuka tahansa miltä tahansa havaintopaikalta. – Pönttölintuja on tarkkailtava niitä häiritsemättä. Pönttöihin ei pidä kurkistaa eikä niitä pidä avata, korostaa BirdLife tiedotteessaan. BirdLife Suomen mukaan toukokuun helteet ja pitkään jatkunut sateeton jakso ovat saattaneet vaikuttaa erityisen hyvänä pesimätuloksena tai tavanomaista aikaisempina pesintöinä.

Uutiset - 8.6.2018 kello 14.00
Kangasalan Sanomat
Katseet kohti pönttöjä – kerää havaintoja lintujen pesinnästä
Sinitiainen istui oskallaan. BirdLife Suomi odottaa tietoja pönttölintujen pesinnän ajoittumisesta ja onnistumisesta eri puolilla maata. Kuva: Tero Pelkonen.

Bongauksen tuloksia voi seurata jo tapahtuman aikana. Edelliskerralla bongaus tuotti yli 3 200 havaintoa pönttölinnuista ja tiedot lähes 29 000 pöntöstä.
BirdLife Suomi arpoo havaintoja lähettäneiden kesken lintuaiheisia palkintoja.
Apuja lintujen tunnistamiseen löydät täältä. Käsistään kätevä voi myös nikkaroida linnunpöntön tai vaikka parikin.

BirdLife Suomen Pönttöbongaus lauantaista sunnuntaihin 9.–10. kesäkuuta. Ilmoita havainnot osoitteessa www.ponttobongaus.fi tai postikortilla.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös