Katso video: Laaja vesivahinko sulkee Kangasalan Pepperin – Vesi vaurioittanut kiinteistöä laajasti

0
Korjaustyöt on jo aloitettu muun muassa asiakasvessojen purkamisella. Kuva: Mikko Hannula

Kangasalan Pepper joudutaan sulkemaan sunnuntaista alkaen, kertoo Restabar Groupin toimitusjohtaja Mikko Hannula. Syynä on suuri vesivahinko, joka tapahtui ravintolan tiloissa huhtikuun alkupuolella.

Vesivahingon tuhoja korjataan Hannulan mukaan seuraavat pari kuukautta. Ravintola joudutaan pitämään suljettuna korjaustöiden ajan.

– Remontti on varsin mittava ja muun muassa ravintolan lattiaa piikataan auki noin 20-30 sentin syvyydeltä, Hannula kertoo.

Hannula kertoo, että vesivahinko tapahtui, kun ravintolatilan läpi kulkeneessa kiinteistön lämminvesiputkessa oleva liitos petti. Vettä valui laajasti kiinteistön liiketiloihin.

– Vuotokohta oli Pepperin tiloissa, joten ravintola kärsi merkittävät vahingot, mutta myös muut tilat kärsivät vesivahingosta. Vettä valui runsaasti myös rakennuksen kellaritiloihin, Hannula kuvailee.

Hän kertoo, että alan asiantuntijat tekivät tiloissa vahinkokartoitukset ja aloittivat purkutyöt noin viikko sitten.

– Ravintolassa on purettu viime viikon ajan asiakasvessoja ja maanantaina purkutyö levittäytyy ravintolasalin puolelle. Ravintolasta tullaan purkamaan käytännössä kaikki baaritiskin ja sisäänkäynnin luona olevat rakenteet.

Henkilökunta lomautetaan tai työllistetään muualla

Lattia piikataan auki noin 20 senttimetrin syvyydeltä, jotta lattiarakenteet saadaan kuivattua. Ravintola on avoinna vielä tänään lauantaina.

– Tyhjennämme ravintolasalin irtaimiston sunnuntaina, ja maanantaina alkavat purkutyöt. Purkutyön, rakenteiden kuivatuksen ja uudelleenrakentamisen on arvioitu kestävän ainakin kaksi kuukautta. Ravintolan henkilökunta on tuon ajan osittain lomautettuna ja osittain heitä pystytään työllistämään yhtiömme muissa ravintoloissa, Hannula kertoo.

Huhtikuun alussa otettu video ravintolatiloista kertoo vahingon laajuudesta:

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.