Katsokaapa lapsenne someen

0

Pikon Betonin marraskuisen tulipalon tekijä on edelleen teillä tiettymättömillä. On aivan todennäköistä, että kyse on alueella mellastaneiden ilkivallantekijöiden aikaansaannoksesta.

Viimeksi palokunta joutui sammuttamaan paloa Pikon Betonilla vappuaattona. Tällä kertaa palo ei yltynyt isoksi, mutta levitti kuitenkin savua ympäristöönsä.

Pelastusviranomainen puntaroi tuossa viereisellä sivulla asiaa lähinnä savukaasujen aiheuttamien ongelmien kautta. Pahinta on kuitenkin vanhojen paloraunioiden vaarallisuus ulkopuolisille kulkijoille.

Tulipalo on heikentänyt rakenteita ja jokainen sinne astunut asettaa itsensä hengenvaaraan.

Sosiaalinen media tekee ilkivallastakin näkyvää. Kannattaa avata vaikkapa YouTube ja laittaa hakusanaksi Pikon Betoni.

Ensimmäisenä hakutuloksissa on video, jonka nimimerkki Suorama Gang on ladannut sinne. Videolla seikkaillaan hengenvaarallisen rakennuksen sisällä, ja kommenteissa kuvaillaan tarkasti, mitä kaikkea sieltä löytyy.

Vanhemmat, avatkaapa silmänne ja koittakaa selvittää, mitä lapsenne puuhailevat sosiaalisessa mediassa. Varsinkin, jos kyse on selvästi alaikäisestä, vanhemman täytyy tietää, missä mennään.

Se on osa sitä huolehtimisvelvollisuutta, joka määritellään ihan laissakin huoltajien tehtäväksi. Lähes jokaisella meistä on älypuhelin takataskussa. Kyse ei siis ole laitteista, vaan viitseliäisyydestä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.