Katsomon huutomyrsky oli hienoimpia kokemuksia Otto Heinosen olympiakisareissulla

0
Otto Heinonen hyppäsi olympiaresissun jälkeen nopeasti takaisin Ilves-paitaan.

– Tupa oli ihan täynnä, siellä oli yli 10 000 katsojaa. Olin jo jäällä, kun Sveitsi tuli kentälle. Siellä oli silloin aika hieno fiilis!

Näin kuvailee Otto Heinonen, 16, kokemuksiaan huutomyrskystä nuorten talviolympialaisten jääkiekko-ottelussa, jossa Suomi kohtasi isäntämaa Sveitsin. Estradina oli Lausannen Vaudoise Arena – sama paikka, joka toimii toukokuussa jääkiekon miesten MM-kisojen toisena näyttämönä.

Alkulohkon päätöskamppailu Sveitsiä vastaan oli tiukka, panoksena oli pääsy välieriin. Sveitsi tasoitti Suomen johdon päätöserässä, mutta minuutti ennen loppua pikkuleijonat iski voittomaalin.

– Halli hiljeni tosi nopeasti, puolustajana pelaava Otto muistelee.

Hän ei ole jääkiekkourallaan aikaisemmin pelannut niin suuren yleisöjoukon edessä. Tunnetusti sveitsiläiset osaavat kannustaa omiaan, joten meteli oli todella kova. Pelikaverille piti huutaa korvaan, jos halusi saada viestinsä perille.

– Hyvä tunnelma hallissa nosti myös omaa tunnetasoa.

Pettynyt, mutta tyytyväinen

Pitkäjärven koulun yhdeksättä luokkaa käyvän Oton olympiakisareissu Lausanneen oli myönteisellä tavalla ikimuistoinen, vaikka pikkuleijonat joutui palaamaan kotiin ilman mitalia.

Välierässä vahva Venäjä, tuleva kisavoittaja, riepotteli Suomea peräti 10–1. Pronssipelissä Kanada vei tiukan väännön jälkeen voiton maalein 4–2.

– Olimme pettyneitä, kun mitali oli kuitenkin niin lähellä. Toisaalta pitää olla tyytyväinen, kun sentään pääsimme mitalipeleihin saakka.

Mahtavan yleisömäärän edessä pelaamisen lisäksi Otolle jäi erityisesti mieleen toinen episodi. Kanada-matsin päätteeksi hänet arvottiin toisen suomalaispelaajan kanssa doping-testiin.

– Pelin jälkeen siellä meni sellaiset puolitoista tuntia. Se oli eka doping-testi urallani.

– Kisat olivat hieno kokemus. Ihan jokainen poika ei pääse mukaan sellaiseen tapahtumaan.

Kisa-Eaglesin kasvatti Otto Heinonen on edennyt kiekkoilijan tiellään hyvässä myötätuulessa. Kolmisen vuotta sitten hän siirtyi Ilvekseen, ja pelaa tällä hetkellä pelaa B-nuorten SM-sarjaa kaksi vuotta itseään vanhempien joukossa.

U16-maajoukkueen kausi jatkuu helmikuun alussa Ruotsissa pelattavalla neljän maan turnauksella. Myös Otto Heinonen on mukana edustamassa Suomea.

Otto kotiutui kisoista viikko sitten torstaina, ja sarjaottelu Kärppiä vastaan oli ohjelmassa sunnuntaina. Sarjajohtaja haki pisteet Tampereelta maalein 1–4. Ilves on sarjassa neljäntenä.

Portti maaottelupeleihin avautui Otolle viime kaudella hyvin menneen Pohjola-leirin jälkeen. Leiriltä valittiin 44 pelaajaa 2004 syntyneiden ikäluokan ensimmäiseen maajoukkueeseen.

Testileirin ja harjoitusturnausten jälkeen Lausannen kisoihin valittiin U16-maajoukkue, jossa sai olla vain 15 kenttäpelaajaa. Karsinta Mika Marttilan luotsaamaan ryhmään oli siis kova.

– Tieto valinnasta tuli ennen joulua, Otto kertoo.

Olympiakisajoukkueessa oli mukana myös toinen ilvesläinen, hyökkääjä Jani Nyman.

U16-maajoukkueen kausi jatkuu helmikuun alussa Ruotsissa pelattavalla neljän maan turnauksella. Myös Otto Heinonen valittiin mukaan edustamaan Suomea Ruotsin turnauksessa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.