Koti Uutiset Kaukaloista ja koulukentistä huolehditaan ennen muita jäitä – Suoramalla luistellaan jo

  Kaukaloista ja koulukentistä huolehditaan ennen muita jäitä – Suoramalla luistellaan jo

  0
  Jääkenttiä ja hiihtolatuja ylläpidetään kelien mukaan.

  Talvikaudella 2018–2019 Kangasalan kaupungilla on hoidettavia jääkenttiä kaikkiaan 22 kappaletta, joista kuusi on kaukaloita. 

  Kaukaloiden ja koulujen kenttien hoito on ensisijaista. Kenttien jäädytykset aloitetaan sääolosuhteiden mukaan pääsääntöisesti vasta itsenäisyyspäivän jälkeen.

  Kaukalot jäädytetään Iskelän, lukion, Pitkäjärven koulun ja Suoraman pallokentillä. Sahalahdella jäädytetään Sariolan koulun ja Kuhmalahdella Pohjan koulun pallokenttä. Valot palavat kaikissa kaukaloissa kello 22 asti. Jos kentällä on pukukoppi, sen aukioloajat voi tarkistaa paikan päältä.

  Muita jäädytettäviä kenttiä ovat Aseman, Havisevan koulun, Huutijärven koulun, Kirkonkylän, Korpipuiston, Kortekankaan, Lemetyn, Liuksialan koulun, Liutun, Mäyrävuoren, Raikun koulun, Ranta-Koiviston, Ruutanan koulun, Tarpilan, Vilpeilän koulun ja Nattarin pallokentät.

  https://urly.fi/16iG

  Talvireittejä avataan kävelijöille, hiihtäjille ja ratsastajillekin

  Latureittejä kaupunki huoltaa noin 100 kilometriä. Valaistut pääreitit Vatiala–Kyötikkälä–Kirkonkylä ja Kyötikkälän kilpaladut sekä yhdyslatu Tampereen latuverkkoon pyritään saamaan hiihtokuntoon heti, kun lunta on riittävästi latujen tekoon.

  Pääreittiä hoidetaan arkisin tarvittaessa ja viikonloppuisin esimerkiksi hiihtokilpailuiden aikaan. Myös Tampereen kaupungin latukone voi kiertää pääreitin. Muuta Kangasalan kaupungin hoidossa olevaa latuverkostoa hoidetaan pääreitin jälkeen. 

  Toissijaisia reittejä ovat Mäyrävuoren liikuntareitti, Liuksiala–Kisapirtti- ja Suinula–Haviseva-reitit. Näille laduille ei isojen lumisateiden aikana välttämättä päästä useaan päivään.

  Ostopalveluna hoidetaan Etelä-Kangasalan, Koillis-Kangasalan, Lahdenkulman, Kuhmalahden ja Vehkajärven ladut.

  Jäälatuja pyritään tekemään kevättalvella silloin kun jää- ja sääolosuhteet sen turvallisesti sallivat.

  Riusta lähtevään Ruutana–Kyötikkälä-latuun yhtyvältä reitiltä tehdään pistolatu Vallittuun. Siellä hiihtäjien taukopaikkana on käytettävissä grillikota. Kuohenmaasta avataan yhdyslatu Valkeakosken latuverkkoon.

  Järjestyslaki kieltää kävelemisen ja koirien ulkoiluttamisen sekä ratsastamisen kunnan hoidetuilla laduilla. 

  Ratsastajille on syksyllä merkitty oma reitti Asemantien varteen sinipäisin paaluin ja opastekyltein.

  Kyötikkälän latukahviota hoitaa Kangasalan Latu. Ensisijainen aukiolokausi on 1.1.–15.3. kunnollisten hiihtokelien aikaan. Kahvio on auki lauantaisin ja sunnuntaisin. Tapahtumien järjestäjillä on oikeus oman kahvion­ pitämiseen tapahtuma-aikana.

  Kaarinan polun vaellusreitti palvelee ympärivuotisesti. Kaupunki ei tee latua, vaan se muodostuu käyttäjien hiihtämänä. Ladun vieressä on kulkenut myös polku läpi talven.

  Reitille on maanomistajilta saatu lupa retkeillä vain joko jalkaisin tai hiihtämällä. Moottorikelkoilla ja mönkijöillä liikkuminen Kaarinan polulla ilman maanomistajien lupaa on järjestyslain mukaan kiellettyä. Kaupungin työtekijät hoitavat tarvittaessa taukopaikkojen polttopuuhuoltoa moottorikelkoilla ja mönkijällä.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän