Kaukolankujalla sattunut putkirikko katkaisi alueelta veden tulon – korjaustoimenpiteiden kestosta ei vielä tarkkaa tietoa

0
KS Arkisto

Kangasalla Herttualassa, Kaukolankujalla on sattunut putkirikko, minkä vuoksi alueen käyttövesi on tällä hetkellä poikki. Kangasalan Veden projekti-insinööri Kalle Aalto kertoo, että vanha vesiputki tuli tiensä päähän ja alkoi vuotaa.

Tällä hetkellä kohteessa ovat menossa Kangasalan Veden suorittamat putken korjaustoimenpiteet, joiden tarkasta kestosta ei ole vielä tietoa. Tämänhetkisen tiedon valossa Aalto arvelee, että putki saataisiin korjattua ja alueen vedenjakelua palautettua mahdollisesti illansuussa kello seitsemän-kahdeksan aikaan.

Kaukolankujalla paikalla kävi myös Pelastuslaitos, joka sai hälytyksen keskisuuresta vahingontorjuntatehtävästä ennen kello kahta iltapäivällä. Puoli kolmeen mennessä Pelastuslaitos oli kuitenkin poistunut jo paikalta.

Kangasalla on tällä hetkellä vesiputkivuoto myös Suutarintiellä Pikonkankaalla. Aallon mukaan vuoto on kuitenkin kaukolankujaa pienempi, eikä se vaikuta tällä hetkellä alueen vedensaantiin.

Myös Suutarintiellä vuotaa vanha putki

– Vanha verkoston osa sanoi sopimuksensa irti. Jossain kohtaa putket tulevat elinkaarensa päähän, Aalto toteaa.

Kangasalan Veden tiedotteen mukaan huolto- ja korjaustoimenpiteet saattavat heikentää veden laatua tilapäisesti. Verkostovedessä voi olla ilmaa ja saostumia, jotka poistuvat normaalilla vedenkäytöllä.

Tarvittaessa vettä neuvotaan juoksuttamaan runsaammin ilman poistumisen nopeuttamiseksi.

MainosTilaa Kangasalan Sanomat alkaen 3 €.Tilaa tästä

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.