Kauneuskilpailut ovat äidin ja tyttären yhteinen unelma

0
Äiti Kiti Hellevaaralla ja tytär Erika Mäenpäällä on läheiset välit. Mäenpää on saanut äidiltään neuvoja esiintymiseen ja ravintoasioihin.

Pöydän ääressä istuu kaksi vaaleahiuksista naista, jotka nyökyttelevät toistensa puheille ja purskahtavat nauruun vähän väliä kuin yhdestä suusta.
Miss Suomi 2017 -kisan semifinaaliin edenneen 19-vuotiaan kangasalalaisen Erika Mäenpään ja hänen äitinsä Kiti Hellevaaran polku kauneuskisojen maailmassa on ollut hyvin samankaltainen.
Hellevaara ja Mäenpää ovat molemmat aloittaneet kilpailemisen ja esiintymiskokemuksen kartuttamisen erilaisista pienemmistä kauneuskilpailuista ennen Miss Suomi -kisoihin hakemista.
Hellevaara on aikoinaan ollut samassa tilanteessa kuin tyttärensä nyt: myös hän pääsi Miss Suomi -kisojen semifinaaliin.
– Siitä en enää päässyt eteenpäin. Toivottavasti tytär vie vähän pidemmälle, Hellevaara sanoo.

En ajattele, että kun äiti on kilpaillut, niin minunkin on pakko

Mäenpää uskoo, että oman äidin kilpaileminen erilaisissa kauneuskilpailuissa ja myöhemmin bikini fitneksessä on vaikuttanut siihen, että myös hän kiinnostui kauneuskilpailuista.
Äidin kertomukset ovat luoneet kisoista positiivisen kuvan.
Vaikka Hellevaara iloitseekin siitä, että tyttärellä on samanlaisia unelmia kuin hänellä aikanaan, on hän aina korostanut, että tärkeintä on tehdä sellaisia asioita, joista nauttii. Mäenpää hakikin kisoihin täysin omasta halustaan.
– En ajattele, että kun äiti on kilpaillut, niin minunkin on pakko, Mäenpää toteaa.
Mikä äitiä ja tytärtä sitten on houkutellut kilpailemaan erilaisissa kauneuskilpailuissa?
Hellevaara arvelee, että pohjimmiltaan taustalla vaikuttaa jonkinlainen kilpailuvietti, joka on saanut hänet kilpailemaan myös kovaa treeniä ja motivaatiota edellyttävissä bikini fitness -kisoissa.
Lisäksi Hellevaara uskoo, että Miss Suomi -kisojen antama naiskuva on monen naisen ihanne jossakin vaiheessa.

Olen ajatellut, että jos vielä opiskelen, niin opiskelen psykologiksi

Sekä Hellevaaraa että Mäenpäätä ovat kiinnostaneet erityisesti kisan antamat vaikutus- ja työmahdollisuudet.
– Haluan osallistua juuri Miss Suomi -kilpailuun, koska se ei ole vain ulkonäkökilpailu, vaan siinä pystyy vaikuttamaan moneen asiaan­ ja ihmiset kuuntelevat enemmän, kun on tunnettu, Mäenpää selventää.
Yo-merkonomiksi vuosi sitten valmistunut Mäenpää haluaa tehdä työtä, jossa saa olla tekemisissä ihmisten kanssa.
– Olen ajatellut, että jos vielä opiskelen, niin opiskelen psykologiksi, Mäenpää toteaa.

Saman katon alla asuvat tukijoukot ovat Miss Suomi -kisoihin valmistautuvalle Mäenpäälle tärkeitä. Hän kokee saaneensa arvokkaita neuvoja äidiltään ravitsemukseen liittyvissä asioissa ja esiintymisessä.
Äiti ja tytär ovat keskustelleet myös julkisuudesta ja suhtautumisesta negatiivisiin kommentteihin.
Mäenpäällä ja Hellevaaralla on läheiset ja hyvät välit. He kuvailevat suhdettaan kaverilliseksi, mutta selvästi kuitenkin äidin ja tyttären väliseksi suhteeksi.
– Olen kokenut ihanteellisena meidän äiti-tytär -suhteessamme, että Erika kysyy paljon mielipidettäni, kuuntelee ja arvostaa. Se on tietysti hieno tunne äitinä, Hellevaara sanoo.

Vaikka Mäenpää ja Hellevaara tekevät paljon asioita yhdessä ja valmistautuvat omiin kisoihinsa saman valmentajan johdolla, eroaa Miss Suomi -kisoihin ja bikini fitness -kisoihin valmistautuminen kuitenkin toisistaan.
Bikini fitness on urheilulaji, jossa kisataan fyysisellä ulkomuodolla. Siksi esimerkiksi Hellevaaran ruokavalio on tiukempi kuin Mäenpään.
Valmistautumiseen niin ikään kuuluvat kuntosalitreenit äiti ja tytär tekevät samalla salilla, mutta erikseen. Heillä on erilainen harjoitusohjelma, ja lisäksi kuntosalitreeni on molemmille tärkeää omaa aikaa.

Kuka?

Erika Mäenpää

  • 19-vuotias kangasalainen Miss Suomi 2017 -semifinalisti.
  • Täyttää tänä vuonna 20 vuotta.
  • Valmistunut yo-merkonomiksi keväällä 2016.
  • Työskentelee kesän Sokoksella Tampereella ja valmistautuu samalla syksyllä kisattavaan Miss Suomi -kisan semifinaaliin.

Kiti Hellevaara

  • 43-vuotias kangasalainen parturi-kampaaja.
  • Oma yritys Hiusstudio Touch Kangasalla.
  • Kilpaillut nuorena erilaisissa kauneuskilpailuissa ja päässyt Miss Suomi -kisojen semifinaaliin.
  • Kilpailee bikini fitneksessä yli 35-vuotiaiden masters-sarjassa ensi keväänä viidennen kerran.

 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.