Kaupungin koronapuhelin edelleen ruuhkautunut – Omaoloa käyttämällä voi nyt ehkäistä jonottamisen

0
Ruuhkan takia takaisinsoitto ei ole käytössä OmaAsemien puhelimissa tai koronaviruspuhelimessa.

Kangasalan terveyspalveluiden koronapuhelimen ruuhkautumisen vuoksi sekä koronapuhelimen että OmaAsemien takaisinsoittopalvelu on edelleen poissa käytöstä.

Kaupungin mukaan 30 minuutin jonotusajan täytyttyä tiedot soitetusta puhelusta ohjautuvat kuitenkin terveyspalveluiden listalle. Numeroihin soitetaan takaisin mahdollisuuksien mukaan.

Puhelinruuhkan välttämiseksi kaikki yli 16-vuotiaat koronaoireiset kaupunkilaiset voivat nyt käyttää sähköistä Omaolo-palvelua ja saada sitä kautta yhteyden terveyspalveluihin.

Omaolo-palvelussa täytetään koronavirustaudin oirearvio, jonka jälkeen palvelu antaa yleiset ohjeet. Palveluun kirjautumisen jälkeen kirjautuja saa paikalliset ohjeet, ja palvelun kautta on mahdollista lähettää tarvittaessa oirearvio terveyspalveluihin.

Terveyspalveluista otetaan oirearvion perusteella yhteyttä lähettäjään joko Omaolon kautta tai puhelimitse. Kiireellistä arviota vaativissa tilanteissa palvelu saattaa antaa ohjeen olla yhteydessä puhelimitse, jos terveyspalvelut on suljettu.

Ylilääkäri Liisa Joutsiniemi kertoo, että Omaolo on tulossa toivottavasti laajemminkin käyttöön loppuvuoden aikana.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.