Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Glögi & piparitarjoilu 16.11.Glögi & piparitarjoilu 16.11.

Kaupungin mielestä Metsähallitus panttaa suotta Rekiäläntien tontteja – omistaja taas odottaa markkinahintaa

Kangasalan kaupungista Metsähallituksen pitäisi luovuttaa tontteja ripeämmin rakentamiseen Rekiäläntiellä. Metsähallitus sai kymmenkunta vuotta sitten Valtiokonttorin kautta haltuunsa useita tontteja, kun eräs yksityishenkilö kuoli ilman perillisiä.

Uutiset - 27.6.2018 kello 16.05
Kangasalan Sanomat
Kaupungin mielestä Metsähallitus panttaa suotta Rekiäläntien tontteja – omistaja taas odottaa markkinahintaa
Kangasalan kaupungilla ja tontin omistajalla on eriävät näkemykset siitä, millä hinnalla tontit pitäisi luovuttaa rakentamiseen. Oikealla näkyy jäähalli, vasemmalla Tredun uusi rakennus.

Kangasalan kunta ja Metsähallitus järjestivät tonteista luovutuskilpailun, jossa ne pisteyttivät rakentajatarjokkaiden suunnitelmat laadun ja hinnan mukaan. Tarjouksia saatiin, mutta aikeet epäonnistuivat laman vuoksi.

Metsähallituksen Kiinteistökehityksen myyntineuvottelijan Sini Tuomisen mukaan kiinnostus tontteihin on virinnyt uudelleen. Osalle tonteista on valmistunut rivitaloja ja rakenteilla on kerrostalo.

– Yhdestä tontista on tehty esisopimus ja jäljellä on vielä jäähallin viereinen neljän tontin kortteli, jolle on rakennusoikeutta 7 100 kerrosneliömetriä, Tuominen kertoo kauppatilanteesta.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Kangasalan kaupungin kaavoitusarkkitehti Markku Lahtisen mukaan tahti on ollut liian hidas.

 – Valtion omistamien tonttien luovuttaminen kunnille on ollut kuntien ja valtion välisessä maankäytön, asumisen ja liikenteen eli MAL-sopimuksessa tavoitteena jo kolmella sopimuskaudella, 11 vuotta. Valtio ei ole Kangasalla toiminut alkuunkaan sopimuksen mukaisesti, Lahtinen toteaa.

Kaupungin mielestä tontit pitäisi myydä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen eli ARA:n hyväksymällä hinnalla.  Kiinteistökehityksen Tuominen näkee asian toisin.

– Lakikin jo määrää, että valtion liikelaitoksena Metsähallitus ei voi myydä alle markkinahinnan. Rakennusliikkeet ovat olleet kiinnostuneita rakentamaan muuta kuin kaavan sallimia asuinkerros- ja pientaloja, joten asiat eivät ole edenneet, koska suunnitelmat eivät ole olleet kaupungin toiveiden mukaisia.

Lahtisen mukaan kaupunki haluaa alueelle perheasuntoja.

– Metsähallitus haluaa korkeimman mahdollisen korvauksen. Sellaista ei ole kukaan toistaiseksi halunnut tarjota, Lahtinen toteaa.

Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös