Kaupungin mielestä Metsähallitus panttaa suotta Rekiäläntien tontteja – omistaja taas odottaa markkinahintaa

0
Kangasalan kaupungilla ja tontin omistajalla on eriävät näkemykset siitä, millä hinnalla tontit pitäisi luovuttaa rakentamiseen. Oikealla näkyy jäähalli, vasemmalla Tredun uusi rakennus.

Kangasalan kaupungista Metsähallituksen pitäisi luovuttaa tontteja ripeämmin rakentamiseen Rekiäläntiellä. Metsähallitus sai kymmenkunta vuotta sitten Valtiokonttorin kautta haltuunsa useita tontteja, kun eräs yksityishenkilö kuoli ilman perillisiä.

Kangasalan kunta ja Metsähallitus järjestivät tonteista luovutuskilpailun, jossa ne pisteyttivät rakentajatarjokkaiden suunnitelmat laadun ja hinnan mukaan. Tarjouksia saatiin, mutta aikeet epäonnistuivat laman vuoksi.

Metsähallituksen Kiinteistökehityksen myyntineuvottelijan Sini Tuomisen mukaan kiinnostus tontteihin on virinnyt uudelleen. Osalle tonteista on valmistunut rivitaloja ja rakenteilla on kerrostalo.

– Yhdestä tontista on tehty esisopimus ja jäljellä on vielä jäähallin viereinen neljän tontin kortteli, jolle on rakennusoikeutta 7 100 kerrosneliömetriä, Tuominen kertoo kauppatilanteesta.

Kangasalan kaupungin kaavoitusarkkitehti Markku Lahtisen mukaan tahti on ollut liian hidas.

 – Valtion omistamien tonttien luovuttaminen kunnille on ollut kuntien ja valtion välisessä maankäytön, asumisen ja liikenteen eli MAL-sopimuksessa tavoitteena jo kolmella sopimuskaudella, 11 vuotta. Valtio ei ole Kangasalla toiminut alkuunkaan sopimuksen mukaisesti, Lahtinen toteaa.

Kaupungin mielestä tontit pitäisi myydä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen eli ARA:n hyväksymällä hinnalla.  Kiinteistökehityksen Tuominen näkee asian toisin.

– Lakikin jo määrää, että valtion liikelaitoksena Metsähallitus ei voi myydä alle markkinahinnan. Rakennusliikkeet ovat olleet kiinnostuneita rakentamaan muuta kuin kaavan sallimia asuinkerros- ja pientaloja, joten asiat eivät ole edenneet, koska suunnitelmat eivät ole olleet kaupungin toiveiden mukaisia.

Lahtisen mukaan kaupunki haluaa alueelle perheasuntoja.

– Metsähallitus haluaa korkeimman mahdollisen korvauksen. Sellaista ei ole kukaan toistaiseksi halunnut tarjota, Lahtinen toteaa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.