Kaupungin uusi vapaa-aikapalveluiden johtaja etsii alkutöikseen Ramppi-teatterille jatkajaa

0
Kulttuuri kuuluu myös Marke Vornasen vapaa-aikaan. Hän tunnustautuu erityisesti musiikin ja esittävän taiteen ystäväksi.

Kangasalan vapaa-aikapalveluiden tuore johtaja Marke Vornanen iloitsee päästessään käsiksi mielenkiintoiseen projektiin heti uuden pestinsä alkumetreillä.

– Etsimme lopettaneelle Ramppi-teatterille tekijää, jotta kesäteatteritoiminta jatkuisi, hän kertoo.

Lue lisää: Kangasalan kesäteatteriin etsitään nyt uutta toimijaa Pikkuteatterin ohelle

Vornanen aloitti vapaa-aikapalveluiden johdossa marraskuun alussa edeltäjänsä Asko Koskisen eläköidyttyä.Vornanen on koulutukseltaan filosofian maisteri Jyväskylän yliopistosta. Pääaineena hän opiskeli musiikkitiedettä ja teki laajat sivuainekokonaisuudet kasvatustieteestä ja kulttuurijohtamisesta. Lisäksi hän on suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon ja taloushallinnon opintoja.

Kempeleessä syntynyt, mutta Espoossa varttunut Vornanen on tutustunut työnsä kautta Suomen kaupunkien ja kuntien kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden tarjontaan

– Uskon, että siitä on hyötyä tässä työssä.

Työkokemusta ympäri Suomea

Nykyään Valkeakoskella asuva Vornanen työskenteli viimeksi reilut kolme vuotta Kuusamotalon johtajana ja kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden ­tulosaluejohtajana. Sitä ennen hän teki töitä kulttuurin parissa Hämeenlinnassa ja Nurmijärvellä.

– Suurin osa työhistoriastani sijoittuu Etelä-Suomeen. Mutta Kuusamo oli mielenkiintoinen kokemus, koska Kuusamotalo on koko Koillis-Suomen alueen kulttuuri- ja kongressikeskus upeiden luontokohteiden ympäröimänä.

Kangasalan vapaa-aikapalveluiden johtajan tehtävää Vornanen haki kiinnostavan tehtävänkuvan ja uusien haasteiden vuoksi.

– Valkeakoskella kun asun, Kangasalan seutu on minulle hyvin tuttua.

Selkeyttä yksiköiden toimintaan

Vornasta kiinnostaa Kulttuuripääkaupunki 2026 -hanke, jossa Kangasala on mukana Tampereen ja muiden maakunnan kuntien kanssa.

– Annan omalta osaltani tarvittavan panoksen siihen.

Vornasen kokemusten ja havaintojen mukaan kulttuuripääkaupunkina toimiminen kehittää laajasti alueen elinkeinoja.

Kangasalla kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden palvelualueelle kuuluvat kulttuuri-, kirjasto-, liikunta- ja nuorisopalvelut sekä kansalaisopistopalvelut. Taiteen perusopetus sijoittuu kulttuuripalveluiden alle.

Vornanen haluaa ensitöikseen selkeyttää yksiköiden rooleja ja toimintaa. Koko palvelualueen keskeiseksi tehtäväksi ja tavoitteeksi hän mieltää kaupunkilaisten vapaa-aikapalveluiden tuottamisen, osallistamisen ja sitä kautta hyvinvoinnin lisäämisen yhdessä yhteistyökumppaneiden, kuten Kangasala-talon ja järjestöjen kanssa.

Kulttuuri kuuluu myös Vornasen vapaa-aikaan. Hän tunnustautuu erityisesti musiikin ja esittävän taiteen ystäväksi.

– Harrastan myös liikuntaa monipuolisesti. Se on tarpeellista ja välttämätöntä päätetyön vastapainoksi. Juoksulenkeille lähteminen kotiovelta on helpointa.
Vornanen on lisäksi pelannut squashia, pyöräilee ja pitää patikointiretkistä luonnossa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.