Kaupungin viime vuoden tuloksesta tulossa positiivinen – kaupungin johdon mukaan talouden tasapainotustyötä jatkettava

0

Kangasalan kaupungin vuoden 2019 tilinpäätös kääntyi alkuvuoden negatiivisista näkymistä 0,4 miljoonaa euroa plussalle.

Kaupungin mukaan tuloksen kohenemisen mahdollistivat tulorahoituksen kasvaminen noin kolmella prosentilla, eli 6,5 miljoonalla eurolla ja toimintakulujen maltillinen nousu 1,4 prosentilla eli 2,8 miljoonalla eurolla edellisestä vuodesta.

Myös sijoitusomaisuuden 2,3 miljoonan euron tuotto vaikutti positiivisen tuloksen syntymiseen.

– Kuntatalous on ollut viime vuosina erittäin haastavassa tilanteessa, joten on mieluisaa todeta, että tulorahoituksen kehitys on nyt kääntynyt positiiviseksi ja kulujen kasvu on hidastunut, talousjohtaja Seppo Saarinen sanoo kaupungin tiedotteessa.

Todennäköistä on, että kunnille asetettavat uudet tehtävät ja velvoitteet lisäävät menoja tulojen kehittymistä nopeammin.

Kaupunginjohtaja Oskari Auvisen mukaan kaupunki pystyi viime vuonna kartuttamaan rahoitusta ja lisäämään henkilökuntaa opetukseen sekä ympärivuorokautista hoivaa sosiaali- ja terveyspalveluissa.

Kaupunki investoi viime vuonna 22,5 miljoonalla eurolla. Niistä merkittävimpiä olivat Vatialan uusi koulu, Vatialantien parannustyöt, Lamminrahkan eritasoliittymän ja pääkadun rakentamisen aloittaminen, Kaarina Maununtyttärentien kiertoliittymä ja eri hankkeiden, kuten Pikkolan päiväkodin suunnittelun aloittaminen.
 
Kaupunginjohtaja Oskari Auvinen on tyytyväinen pitkäjänteiseen työhön talouden tasapainottamiseksi.  Auvisen mukaan työtä on kuitenkin koko ajan jatkettava tuottavuuden ja tehokkuuden lisäämiseksi.

– Todennäköistä on, että kunnille asetettavat uudet tehtävät ja velvoitteet lisäävät menoja tulojen kehittymistä nopeammin, hän toteaa.
  
Kaupunginjohtaja arvioi, että talouden kokonaisnäkymä on kuitenkin positiivinen ja selkeästi parempi kuin vuosi sitten.
 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.