Kaupungin yt:t päättyivät – lomautuksen piirissä enintään 155 työntekijää

1
Kaupunki toteuttaa lomautukset touko–heinäkuussa.

Kaupungin huhtikuun alussa käynnistämät yhteistoimintaneuvottelut lomautusten valmistelemiseksi päättyivät tänään. Lomautuksen piiriin kuuluu enintään 155 henkilöä.

Lomautukset kohdistuvat kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden, työllisyyspalveluiden, varhaiskasvatuksen sekä ateria- ja siivouspalvelun henkilöstöön. Lomautuksen piiriin kuuluvat myös koulunkäynnin ohjaajat sekä muutamat muut ammattilaiset, joiden työ on vähentynyt olennaisesti tilanteen johdosta.

Lomautus sijoittuu ajanjaksolle 25.5.–31.7. kullekin työntekijälle annettavassa lomautusilmoituksessa tarkemmin määritellysti. Lomautuksen pituus vaihtelee ammattiryhmittäin palvelu- ja työvoimatarpeesta johtuen.

Henkilöstö voi hakea lomautuksen tai palkanmaksun keskeytyksen ajalta ansiosidonnaista työttömyysturvaa joko työttömyyskassasta tai Kelasta.

Lomautus sijoittuu ajanjaksolle 25.5.–31.7.

Lomautuksen peruste on koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilasta johtuva työn tilapäinen väheneminen. Lomautuksen tarvetta vähentää mahdollinen asiakkaiden palvelutarpeen lisääntyminen ja henkilöstön siirtyminen toisiin tehtäviin.

Lomautustarvetta on vähentänyt myös palveluiden tuottaminen aiempaa enemmän etäpalveluna, esimerkiksi nuoriso- ja liikuntapalvelut ovat kehittäneet sähköisiä etäpalveluita.

Lue lisää: Hallitus vahvisti: Kangasala käynnistää yt-neuvottelut – Näitä aloja lomautusuhka koskee

Lue lisää: Kaupunki käynnistää yhteistoimintaneuvottelut ja valmistelee lomautusta

Lue lisää: Koronavirus painaa Kangasalan talouden alijäämäiseksi – suunnitellut lomautukset eivät ole ensisijaisesti säästötoimi

1 kommentti

  1. Nyt kun kaupunki lomauttaa. Ei yt lain mukaan kaupunki voi ottaa kesätyöntekijöitä. Voisiko kangasalan sanomat ottaa selvää siitä, kuinka nuorten kesätyöpaikkojen käy? Lisäksi mistä otetaan kaupungin sairaalaan tai muualla kesäsijaiset?

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.