Kaupunginhallituksen ja valtuuston kokoukset halutaan pitää tarvittaessa sähköisinä

0
Koronavirustilanne on osoittanut, että kaupunginhallituksen ja valtuuston olisi tärkeä pystyä kokoustamaan tarvittaessa sähköisesti. Kuvassa menossa viime marraskuun valtuuston kokous. Kuva: Heli Keskinen

Kangasalan kaupunginhallitus esittää valtuustolle hallintosäännön ja valtuuston työjärjestyksen muutoksia, jotka mahdollistavat kaupunginhallituksen ja valtuuston kokousten pitämisen tarvittaessa sähköisinä.

Lisäksi kaupunginhallitus esittää, että hallintosääntöön lisätään pykälä, jonka mukaan häiriötilanteiden aikana ja poikkeusoloissa kaupunginjohtaja voi käyttää välttämätöntä päätösvaltaa, joka poikkeaa hallintosäännön antamasta päätösvallasta.

Hallintosääntöön esitetyn lisäyksen mukaan päätös tulee tehdä häiriötilanteen aikaisen johtoryhmän jäsenen esittelystä. Päätös on tuotava tiedoksi seuraavaan mahdolliseen toimielimeen, jonka tehtäväalueeseen asian päättäminen normaalioloissa kuuluisi.

Koronavirustartuntojen välttämiseksi järjestetään seuraava valtuuston kokous valtuustosalin sijaan Kangasala-talon salissa. 

Kaupunginhallitus perustelee muutostarvetta sillä, että poikkeusoloissa kaupungin on pystyttävä toimimaan nopeasti uusien määräysten, ohjeiden ja muuttuvien tilanteiden mukaan.

Päätöksentekokyky halutaan varmistaa niissäkin mahdollisissa tilanteissa, joissa suuri osa voi olla estynyt osallistumaan päätöksentekoon.
Sähköisten kokousten mahdollisuus on perusteltu myös siksi, että kaikkia sosiaalisia kontakteja tulee välttää vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi.

Muutosten esitetään tulevan voimaan toukokuun alusta alkaen. Koronavirustartuntojen välttämiseksi järjestetään seuraava valtuuston kokous valtuustosalin sijaan Kangasala-talon salissa. 

Useampia sijaisia kaupunginjohtajalle

Kaupunginhallituksen mukaan perusteltua on myös varautua kaupungin henkilöstön poissaoloihin poikkeustilanteissa.

Kaupunginhallitus esittääkin valtuustolle, että kaupunginjohtalle nimetään useampi sijainen. Valtuusto on aikaisemmin vuonna 2018 päättänyt, että kaupunginjohtaja Oskari Auvista sijaistaa tämän ollessa estynyt tai poissa kehitysjohtaja Patrik Marjamaa.

Nyt valtuustolle jätetyn ehhotuksen mukaan Marjamaan jälkeen sijaisina voisivat valtuustokauden loppuun asti tarvittaessa toimia järjestyksessä hallintojohtaja Jonna Sillman-Sola, talousjohtaja Seppo Saarinen ja henkilöstöjohtaja Eija Tetri-Lähde.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.