Kaupunginhallitus: Ei sittenkään uutta koulua isommille oppilaille keskustaan, Kirkkoharju suojeltu kohde

0
Kirkkoharjun koulu on suojeltu vahvalla suojelumerkinnällä, joten sitä ei voi purkaa.

Kaupunginhallitus hyväksyi Kangasalan koulu- ja päiväkotiverkkosuunnitelman äänestyksen jälkeen eilen illalla pitämässään kokouksessa. Hallituksen jäsenistä kuusi äänesti esityksen puolesta, kaksi vastaan ja yksi tyhjää.

Hyväksytty suunnitelma poikkeaa sivistys- ja elinympäristölautakuntien aiemmista linjauksista kahdella tavalla.

Lue lisää: Enää vain Vilpeilän koulua uhkaa lakkauttaminen – Lautakuntien puolesta opetus saa toistaiseksi jatkua Raikussa ja Havisevalla

Lue lisää: Ilonpäivä Raikussa, Havisevalla toivottiin pysyvämpää ratkaisua. Vilpeilän lakkautus kismittää kyläläisiä

Kaupunginhallituksen hyväksymän esityksen mukaan Pikkolaan rakennetaan uusi pienten lasten yksikkö 0–2.-luokkalaisille ja Kirkkoharjun koulu peruskorjataan. Sivistyslautakunta esitys oli, että Pikkolan pienten lasten yksikön lisäksi keskustaan olisi rakennettu kokonaan uusi koulu 3.–6.-luokan oppilaille.

Kirkkoharjun koulun peruskorjausta perustellaan sillä, että Kirkkoharjun koulu on suojeltu vahvalla suojelumerkinnällä, eikä sitä saa purkaa.

Huhtikuussa kokoontuvan valtuuston hyväksyttäväksi menevästä suunnitelmasta on poistettu myös koulujen minimikokoa koskeva vaatimus, joka oli 80 oppilasta.

Vuosille 2020–2030 laadittu päiväkoti- ja kouluverkkosuunnitelma toimii pohjana kohdekohtaisten toimenpiteiden jatkovalmistelulle. Investoinneista ja koulujen tai päiväkotien mahdollisista lakkautuksista päätetään erikseen. Palveluverkkosuunnitelman välitarkistus tehdään vuonna 2025 tai toimintaympäristön muuttumisen niin edellyttäessä.

Lue myös:

Kangasala haluaa eroon nauhataajaman ulkopuolisista pikkukouluista – Elinympäristö- ja sivistyslautakunta käsittelevät uutta päiväkoti- ja kouluverkkosuunnitelmaa ensi viikolla

Päiväkoti- ja kouluverkkosuunnitelma toistamiseen lautakuntien käsittelyssä tänä iltana – Kuhmalahden uuteen kouluun sittenkin tilat luokille 3. – 6.

Juttua ja otsikkoa täsmennetty 7.4. kello 10.30. Pikkolaan on tulossa uusi koulu 0.–2.-luokkalaisille, mutta toisin kuin sivistyslautakunta ehdotti, isommille 3.–6-luokkalaisille ei rakenneta uutta koulua, vaan Kirkkoharju peruskorjataan.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.