Kaupunginjohtaja: ”Meidän valmiutemme vastata poikkeustilanteeseen on hyvä”

1

Kangasalan kaupungin työntekijät valmistelevat parhaillaan kiireellä hallituksen linjausten toteuttamista. Kaupunginjohtaja Oskari Auvinen kertoo, että linjauksia noudatetaan luonnollisesti Kangasallakin.

– Kaikki mainitut tilat suljetaan, meillä ei tule yleisestä linjauksesta poikkeavia toimenpiteitä, Auvinen kertoo Kangasalan Sanomille.

Huomenna keskiviikkona suljetaan muun muassa koulut, kirjastot, Kangasala-talo, uimahalli ja muut urheilutilat.

Keskusterveysasemalle on avattu erillinen hengitystieinfektiovastaanotto, jonne ohjataan asiakkaat, joiden esitiedot ja oireet sopivat koronavirusinfektioon ja jotka terveydentilansa vuoksi tarvitsevat käyntiä terveysasemalla.

– Meidän valmiutemme vastata tilanteeseen on hyvä. Aloitimme valmistautumisen jo 7. maaliskuuta. Osa linjauksista on totetutettu jo ja muiltakin osin on valmistauduttu, Auvinen sanoo.

Hän huomauttaa, että kaikkien on syytä pysyä nyt rauhallisena ja noudattaa annettuja ohjeita.

Osalla ihmisistä on herännyt huoli siitä, kuinka riskiryhmiin kuuluvat pärjäävät kodeissaan.

– Järjestämme parhaillaan ruokapalveluihin liittyvää kokonaisuutta ja tiedotamme ratkaisuista mahdollisimman nopeasti. Suurin osa saanee kauppa-asiat hoidettua esimerkiksi läheistensä avulla tai kauppojen tarjoamien verkkopalveluiden avulla. Mutta niiden osalta, joille esimerkiksi nuo eivät ole mahdollisia, suunnittelemme parhaillaan toista ratkaisu, Auvinen sanoo.

Hän uskoo, että Kangasalle saadaan pystyyn rinki niiden avuksi, joilla ei ole omia tukijoukkoja.

– Kenenkään ei tarvitse jäädä tässä yksin, Auvinen lupaa.

1 kommentti

  1. Monille koululaisille kouluruoka on päivän ainoa lämmin ateria. Varmasti kaupungilla on valmius tarjota kouluruoka myös halukkaille/tarvitseville (epäilen)?
    Monessa kunnassa ruokailumahdollisuus on järjestyetty.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.