Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kaupunginvaltuusto äänesti kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti: koulutyö Kautialassa loppuu lukuvuoden päättyessä

Valtuuston tämän iltaisen kokouksen asialistalla oli kaupunginhallituksen esitys koulutyön lakkauttamisesta Kautialassa 1.8.2019 alkaen.

Uutiset - 13.5.2019 kello 19.14
Kaupunginvaltuusto äänesti kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti: koulutyö Kautialassa loppuu lukuvuoden päättyessä
Kautialalaiset esittelivät Kangasala-talon edessä kylän toimintaa ennen kokousta. Kaupunginjohtaja Oskari Auvinen poikkesi juttusille Raudanmaan kyläyhdistyksen puheenjohtajan Jussi Tanilan kanssa.

Kokouksessa käytettiin paljon puheenvuoroja ja tehtiin kaksi kaupunginhallituksen esityksestä poikkeavaa esitystä.

Perussuomalaisten Marko Törhönen esitti, että koulutyötä ei lakkauteta. Törhönen vetosi puheenvuorossaan muun muassa kaupunkistrategiaan ja siihen, että koulurakennus voitaisiin saada kohtuullisilla kuluilla käyttökelpoiseksi muutamaksi vuodeksi.

Törhösen esitys sai kannatusta keskustan Simo Arralta.

Toisen esityksen teki vihreiden Tony Lähde, joka esitti, että Kautialan koulutyö jatkuisi lukuvuoden 2020–2021 loppuun asti ja koulu pidettäisiin toimintakuntoisena kunnostamalla rakennuksen liikuntasalin maanvarainen lattia.

Lähteen esitys sai kannatusta vasemmiston Jorma Mäntylältä.

Valtuusto äänesti kahdesti. Ensin äänestettiin kahden poikkeavan esityksen välillä. Törhösen äänestyksen puolesta äänesti 13  ja Lähteen esityksen puolesta 12 valtuutettua. Tyhjää äänesti 26 valtuutettua.

Toisessa äänestyksessä äänestettiin enemmän ääniä saaneen Törhösen ja kaupunginhallituksen esityksen välillä.

Kaupunginhallituksen esityksen puolesta eli koulutyön lakkauttamisen puolesta äänesti 32, Törhösen esityksen puolesta 18 ja tyhjää 1 valtuutettu. Äänestyksen tuloksena valtuusto päätti, että koulutyö Kautialan koulussa päättyy.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös