Kaupunki alkaa etsiä uutta toimijaa tyhjenevän Parman tiloihin – Irtisanottavia autetaan uuden työn löytämisessä

0
Kaupungin edustajat ovat keskustelleet Parman henkilöstoihmisten kanssa, miten työntekijöitä voitaisiin auttaa.

Kangasalan kaupunki on käynnistänyt tuoreeltaan toimenpiteet Parma Oy:n maanantaisen uutisen vuoksi. Parma tiedotti, että se on päättänyt lakkauttaa Kangasalan tehtaan toiminnan tammikuun 2020 loppuun mennessä.

– Kangasala on viime vuosina kohtuullisen hyvin säästynyt suurilta työpaikkojen menetyksiltä, mutta nyt valitettavasti tällainen ikävä uutinen meidät saavutti, kertoi kaupunginjohtaja Oskari Auvinen maanantai-illan kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Parma on Kangasalla merkittävä työnantaja. Tehtaalla työskentelee työntekijöineen, toimihenkilöineen ja ylempine toimihenkilöineen noin 110 ihmistä. 

Auvinen kertoi valtuustolle, että kaupunki on ollut välittömästi yhteydessä Parman johtoon.

– Olemme tarjonneet kaupungin apua työllisyyspalveluiden kautta. Tätä voisi olla esimerkiksi erilaisten työnhakuryhmien perustaminen, joilla voitaisiin myös ohjata irtisanottavia työntekijöitä lisä- tai täydennyskoulutukseen, Auvinen sanoi.

Huomenna tiistaina kaupunki käy Auvisen mukaan Parman henkilöstöjohtajan kanssa läpi sitä, kuinka Kangasalan kaupunki voi olla apuna vaikeassa tilanteessa.

– Lisäksi luonnollisesti Business Kangasala auttaa uuden toimijan tai omistajan löytämisessä yhtiön toimitiloille, Auvinen sanoi.

Lue myös: Parma lakkauttaa Kangasalan tehtaan – Ovet säppiin jo tammikuun lopulla

Lue myös: Parma aloittaa uudet yt-neuvottelut – Nyt uhkana koko tehtaan lakkautus

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.