Kaupunki alkaa purkaa koronarajoituksia asteittain

0

Alueellinen pandemiaohjausryhmä tiedotti tiistaina, että Pirkanmaa siirtyy leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen. Koronatilanne on maakunnassa kääntynyt hieman parempaan suuntaan.

Kangasalla ryhdytään purkamaan kaupungin toiminnan koronarajoituksia suositusten mukaisesti ja asteittain, kaupunki kertoo tiedotteessaan. 

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut

Kirjastossa rajoitetaan tarvittaessa tiloissa yhtä aikaa olevien henkilöiden määrää. Käsihuuhdetta on tarjolla ja turvaväleistä, käsihygieniasta ja kasvomaskien käytöstä muistutetaan opastein ja kuulutuksin. Omatoimikirjastot ja taidetila Terra ovat auki.

Erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa, myös ulkona, on maskisuositus. Lokakuun alusta alkaen THL:n riskiluokituksen mukaisissa matalan riskin yleisötapahtumiin, kuten teatterissa ja konserteissa, joissa on omat paikat, voidaan ottaa korkein sallittu asiakasmäärä. Esimerkiksi naulakoilla ja ravintolapalveluissa tulee kuitenkin välttää ruuhkien syntymistä.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua oman ryhmän kesken lähikontakteilla. Kilpailu- ja ottelutoiminta on sallittua. Harrastustilassa tulee olla mahdollisuus riittävien turvavälien säilyttämiseen. Aikuisten ryhmäliikunta sekä ottelu- ja kilpailutoiminta sisä- ja ulkotiloissa voivat jatkua. Sisätiloissa tulee välttää lähikontaktia.

Nuorisotilat ovat auki ja asiakasmääriä rajoitetaan tarvittaessa. Nuorisotiloilla on maskisuositus. Kyläkolli liikkuu normaalisti.

Valkeakoski-opisto ja taiteen perusopetuksen oppilaitokset tiedottavat oppilaita omasta toiminnastaan.

Kangasala-talo, Kimmo Pyykkö -taidemuseo ja uimahalli ohjeistavat asiakkaitaan omilla verkkosivuillaan.

Varhaiskasvatus ja opetus

Varhaiskasvatuksessa ja opetuksessa noudatetaan elokuun alussa opetus- ja kulttuuriministeriön antamaa ohjeistusta. Yksiköt tiedottavat koronaan liittyvistä toimintaohjeista omien kanaviensa, kuten Päikky- ja Wilma -järjestelmien kautta.

Yhteistyössä kaupungin terveysviranomaisten kanssa aletaan hiljalleen purkaa rajoituksia päiväkotien ja koulujen toiminnassa. Ryhmiä sekoitetaan pedagogisin perustein, ja retkiä saa alkaa taas vapaammin tehdä. 

Työpaikoilla hybridimalliin

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä suositteli tiistaina, että etätyösuosituksen päättyessä työpaikoilla sovellettaisiin lokakuun alusta alkaen hybridimallia, jossa yhdistetään läsnä- ja etätyötä.

Kaupunki kertoo tiedotteessaan suhtautuvansa työnantajana etätyöhön ja erilaisiin hybridimalleihin positiivisesti, jostyötehtävä on sellainen että etä- ja hybridityö siihen työn luonteen johdosta soveltuu.

Koronakäytäntöjä kuitenkin sovelletaan yhä työpaikoilla. Pirkanmaan pandemiatyöryhmän ohjeistuksen mukaisesti työpaikoilla huolehditaan turvaväleistä ja käytetään maskia niissä tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida noudattaa. Myös käsi- ja yskimishygienia on tärkeää muistaa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.