Kaupunki avasi verkkokyselyn Raikun koulutalon kohtalosta – lautakunta tekee päätösesityksen parin viikon päästä

1
Asettamasi evästeasetukset estävät jakopainikkeiden käytön.
Kuva: Eveliina Kälviäinen

Kangasalan kaupunki tiedottaa, että kaupungin sivistyskeskus on avannut verkkokyselyn Raikun koulutalon tulevaisuudesta. Kyselyllä kuullaan kaupunkilaisten näkemyksiä ja mielipiteitä koulutalosta ennen sen tulevaisuudesta tehtävää päätöksentekoa. Raikun alueen oppilaille ja huoltajille on järjestetty erilliset kuulemistilaisuudet viikoilla 2 ja 3.  

Raikun koulutalon tulevaisuutta koskevaa asiaa esitellään sivistyslautakunnalle tänään. Päätösesitys kaupunginhallitukselle tehdään 14.2. kokouksessa. Valtuusto päättää asian maaliskuun kokouksessa. 

Lue lisää: Sivistyslautakunta keskustelee Raikun koulun jatkosta tiistaina, esityksiä luvassa helmikuun puolivälissä – Hyvinvointijohtaja: “Otsikkona tulee todennäköisesti olemaan koulun lakkautus” 

Verkkokysely on auki 12. helmikuuta asti. 

Kysely tehdään anonyymisti. Tuloksista raportoidaan kyselyn jälkeen yleispiirteisellä tasolla kaupungin verkkosivujen Osallistu ja vaikuta -osiossa. Kysely löytyy täältä.

Opetus siirrettiin Huutijärvelle

Raikun alueen oppilaat ovat kuluvaan lukuvuoteen saakka saaneet opetusta Raikun koulutalossa 1.-4. vuosiluokilla. Esiopetus ja vuosiluokkien 5-6 opetus on järjestetty Huutijärvellä. Raikun koulutalon oppilaiden iltapäivätoiminta on järjestetty Huutijärven koulussa lukuvuodesta 2021-2022 alkaen.

Raikun koulutalon oppilaaksiottoalueella on kuluvana lukuvuonna 1.-4. luokan oppilaita 26. Kuluvana lukuvuonna opetus on järjestetty Huutijärven koululla myös 1.-4. vuosiluokkien oppilaille terveydenhuoltoviranomaisen antaman lausunnon vuoksi. Sen mukaan rakennuksessa tarvitaan korjaustoimenpiteitä ennen kuin opetusta voidaan tiloissa järjestää.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi marraskuun kokouksessaan kaupunginhallituksen esityksen, jossa määrärahaa ei kohdenneta Raikun koulutalon korjaukseen vuodelle 2023.   

Lue myös: Raikun koulun huoltajat jatkavat taistelua – hallinto-oikeuden välipäätös ei kumonnut koululaisten siirtoa Huutijärvelle

Lue myös: Koululaisten vanhemmat jättivät oikaisuvaatimuksensa Raikun koulun tilanteesta: ”Päätös perustuu puutteelliseen tietoon ja puutteellisiin selvityksiin”

MainosTilaa Kangasalan Sanomat kuukaudeksi tarjoushintaan diginä 6,90 € tai printtinä 9,90 €.Tilaa tästä

1 kommentti

  1. Kyläyhteisö voi huoletta käyttää koulutiloja,vaikka oppilaat siirrettiin sisäilma ongelmien vuoksi Huutijärven kouluun.Näihän kJ esitti budjetti kokouksessa.
    26 koululaista ja kaksi opettajaa eivät sairasta sisäilma ongelman vuoksi.
    Onhan koulussa korjattavia kohtia.
    Korjausrahat millä olisi saatu koulu vielä moneksi
    vuodeksi kohtalaisen kuntoon taitaa nekin Lamminrahkaann?

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.