Kaupunki hankki maisemakehyksiä – kolme kehystä kohoaa eri puolilla Kangasalaa

0
Uusissa maisemakehyksissä voi poseerata monella eri tavalla. Kuva: Ismo Santapukki
Uusissa maisemakehyksissä voi poseerata monella eri tavalla. Kuva: Ismo Santapukki

Kangasalan kaupunki on hankkinut kolme maisemakehystä. Niistä ensimmäinen kohoaa Kirkkoharjun näkötornin ympäristössä, toinen tulee Sorolan monttuun ja kolmas Mobilian rantaan.

Noin kaksi metriä suuntaansa olevien kehysten visuaalisesta ilmeestä vastaa julkisten tilojen taiteeseen erikoistunut yritys Public Art Agency Finland. Kehysten värit noudattavat kaupungin ja Visit Kangasalan ilmettä.

Kangasalan kaupunki kertoo tiedotteessaan, että kehykset on tehty kaupungin nimikkopuusta, männystä.

Malli kantaa nimeä Oksalla ylimmällä, ja sen on suunnitellut graafinen suunnittelija Johanna Havimäki.

Valmistamisesta on vastannut kangasalalainen metallialan yritys Modusteel Oy. Suunnittelutyön ohjaaminen ja toteutus jakautui sekä Kangasalan kaupungin Liiku ja Leiki -työryhmälle että rakentamisen palvelualueen vastuulle.

Kehyshankkeen rahoittajan toimi kaupungin lisäksi Visit Kangasala.

– Maisemakehykset ovat osa kaupungin monipuolisen viihtyisän ympäristön rakentamista ja kehykset ovat mukana Lumoava Kangasala -taide- ja ympäristöohjelman vuoden 2021 toimenpidesuunnitelmassa, kertoo vapaa-aikapalveluiden johtaja Marke Vornanen.

Kaupunki kannustaa ihmisiä kuvaamaan maisemakuvakehysten edessä itsensä, perheensä tai vaikka kaveriporukan ja tallentaamaan samalla taustaksi palan Kangasalaa. Kehyksiin sopii myös istahtaa kuvattavaksi.

Kartta maisemakehyksien sijainneista. Kirkkoharjulle kehys on jo asennettu, muihin se asennetaan kaupungin tiedotteen mukaan lähiaikoina. Grafiikka: Kangasalan kaupunki

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.