Kaupunki käynnistää yhteistoimintaneuvottelut ja valmistelee lomautusta

1

Kaupunginhallitus käsittelee maanantain kokouksessaan yhteistoimintaneuvottelujen aloittamista. Suunnitellut lomautukset kohdistuisivat vapaa-aikapalveluiden, työllisyyspalveluiden, varhaiskasvatuksen, ateria- ja siivouspalvelun henkilöstöön sekä mahdollisiin muihin henkilöihin, joiden työtehtävät ovat olennaisesti vähentyneet koronavirustilanteen vuoksi.

Lomautustarve johtuu työn vähenemisestä, mikä on seurausta siitä, että kaupunki on joutunut sulkemaan toimintayksiköitään, kuten kirjastot ja nuorisotilat sekä keskeyttämään kaikki ryhmätoiminnot valtioneuvoston linjausten mukaisesti.

Lisäksi varhaiskasvatuksessa lapsimäärät ovat pienentyneet, ja koulut ovat siirtyneet pääosin lähiopetuksesta etäopetukseen. Henkilöstöä on myös siirretty etätyöhön.

Mahdollisen lomautuksen tarkemmasta kohdentumisesta tai kestosta ei ole vielä tässä vaiheessa tietoa. Asia tarkentuu valmistelun edetessä.

Myös palkanmaksun keskeyttäminen valmistelussa

Lomautusten lisäksi kaupunki valmistelee valtioneuvoston linjauksen perusteella suljettujen yksikköjen osalta palkanmaksun keskeyttämistä siltä osin, kuin sen henkilöstölle ei ole osoittaa työtehtäviä.

Henkilöstö voi hakea lomautuksen tai palkanmaksun keskeytyksen ajalta ansiosidonnaista työttömyysturvaa joko työttömyyskassasta tai Kelasta.

Kaupungin mukaan lomautuksen tai palkanmaksunkeskeytyksen tarvetta vähentää henkilöstön siirtyminen toisiin tehtäviin, samoin kuin se, jos suljettujen työyksikköjen palveluita voidaan tuottaa aiempaa laajemmin myös etäpalveluna.

1 kommentti

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.