Kaupunki koronarokottaa nyt neljättä kertaa yli 80-vuotiaita ja hoivakodeissa asuvia

0
Neljännen rokotteen voivat saada kaikki yli 80-vuotiaat ja iäkkäät hoivakodeissa asuvat, samoin kuin voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt. Kuva: KS Arkisto

Kangasalan kaupunki on alkanut tarjota neljättä koronarokotusta yli 80-vuotiaille kaupunkilaisille ja iäkkäille hoivakodeissa asuville.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) antoi suosituksensa neljännestä rokotteesta yli 80-vuotiaille ja hoivakodeissa asuville eilen.

Neljäs rokotekierros voidaan antaa, kun toisesta rokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Suosituksen piiriin kuuluvia henkilöitä on Suomessa yhteensä noin 300 000. Neljännellä rokotuksella pyritään ehkäisemään vakavaa koronatautia ja kuolemia.

THL kertoo tiedotteessaan seuraavansa aktiivisesti muiden ikäryhmien ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvien osalta epidemiatilannetta sekä virusvarianttien vaikutusta rokotteiden suojatehoon.

THL on jo aikaisemmin suositellut neljättä rokoteannosta voimakkaasti immuunipuutteisille. Kangasalla neljännen rokotteen voivatkin ottaa voimakkaasti immuunipuutteiset yli 12-vuotiaat.  

THL:n suositus neljänsistä rokotuksista on linjassa Kansallisen rokotusasiantuntija ryhmän (KRAR) antaman lausunnon kanssa. 

Kaupunki muistuttaa sivuillaan, että sairastettu koronatartunta vaikuttaa koronavirusrokotteiden antoväliin. Sairastettu tauti muodostaa rokoteannosta vastaavan immuunivasteen.

Kaupunki suosittelee koronarokotuksen varaamista sähköisellä ajanvarauksella. Varauksen voi tehdä myös puhelimitse numerosta 03 5655 4039 arkisin kello 10-11.

MainosTilaa Kangasalan Sanomat kuukaudeksi tarjoushintaan diginä 6,90 € tai printtinä 9,90 €.Tilaa tästä

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.