Kaupunki lähetti tiedotteen jouluvirrestä nousseesta kohusta: ”Tulemme peruuttamaan tämän linjauksen”

4

Kangasalan kaupunki on antanut tiedotteen kohutusta joulujuhlien virsilinjauksesta. Aamulehti uutisoi perjantaina, että Kangasalan kaupungin joulujuhlissa ei nousta seisomaan Enkeli taivaan -virren viimeisen säkeistön aikana.

Kaupunki kertoo, että linjausta käsiteltiin yhteisesti marraskuun lopulla pidetyssä rehtorikokouksessa. Kokouksessa rehtorit nostivat esille virren 21 säkeistön 10 laulamiseen liittyvän seisomaan nousemisen.

 – Kokouksessa todettiin yhteisesti, että valtakunnalliseen ohjeistukseen nojautuen virren voi koulun juhlissa laulaa. Samalla sovittiin yhteisestä paikallisesta toimintatavasta niin, että kaikille yhteisessä joulujuhlassa lauletaan koko virsi istualtaan, kaupunki kertoo tiedotteessaan. 

Tiedotteen mukaan ketään ei kuitenkaan ole erikseen millään tavalla kielletty nousemasta seisomaan.

– Pahoittelemme, että asiasta on aiheutunut laajaa mielipahaa eri tahoille. Asiaa käydään vielä läpi alkuvuonna Kangasalan opetuspalveluissa ja tulemme peruuttamaan tämän linjauksen, tiedotteessa jatketaan.

Lue myös: Joulua juhlitaan kouluissa eri tavoin – Ruutanan koulun juhla ei sisällä mitään uskonnollista

Lue myös: Kirkossa vietetty Ruutanan koulun joulujuhla johti kanteluun

4 kommenttia

  1. Hävettää olla tuollaisen uutisoinnin takia kangasalalainen. On tosi noloa mainosta Kangasalan imagolle. Hävetkää rehtorit !

  2. Kyllä on oikein tanan sählärit asialla, todella hävettää olla kangasalalainen, mutta asiahan on korjattavissa, Tampere on niin lähellä että muutto sinne laitetaan harkintaan.

  3. Mistä tietää että kunnassa on liikaa byrokraatteja ja paperin pyörittäjiä? Esimerkiksi tästä uutisesta. Byroslavia kuvaa niin hyvin tätä (yhteis)kuntaa, kun virkamiesten pitää miettiä lauletaanko joku laulu seisten vai istuen!

  4. Sepiola.

    Rehtorit vaihtoon, onko tarkoitus ohjata muuhun käytäntöön kuin suomen valtaväestöllä, hävetkää!!!

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.