Kaupunki selvittää liityntäpysäköinnin tilaa – Kerää nyt tietoa kehitystarpeista

1

Kangasalan kaupunki kerää nyt tietoa paikallisilta ihmisiltä siitä, miten kaupungin liityntäpysäköintiä pitäisi kehittää. Avattuun kyselyyn toivotaan vastauksia sekä sellaisilta, jotka käyttävät palvelua että sellaisilta, jotka eivät ole vielä käyttäneet sitä.

Tavoitteena on selvittää kevään aikana liityntäpysäköinnin nykytilaa ja kehitystarpeita. Kyselyllä pyritään muodostamaan kokonaiskuva liityntäpysäköinnin kysynnästä ja nykyisten paikkojen riittävyydestä Kangasalla.

Samalla pyritään selvittämään sitä, missä kaikkialla liityntäpysäköintiä tällä hetkellä tapahtuu, ja onko kaupungin nykyisiä liityntäpysäköintialueita tarpeen parantaa tai löytää kokonaan uusia paikkoja.  

Liikennesuunnittelija Tuomas Kähkönen pitää liityntäpysäköintiä tärkeänä osana kaupungin joukkoliikenteeseen liittyviä palveluita.

– Sen avulla joukkoliikenteen käyttö helpottuu myös kauempana pääreiteistä asuville, Kähkönen toteaa.

Toimivaa joukkoliikennettä pidetään yhtenä Kangasalan kaupungin tärkeimmistä vetovoimatekijöistä, ja siihen on panostettu viime vuosina aiempaa enemmän.

– Vaihtamalla liityntäpysäköinnissä omasta autosta joukkoliikenteeseen voi välttää määränpään pysäköintiongelmat ja ruuhkaliikenteessä ajamisen. Samalla voi pienentää omaa hiilijalanjälkeään, Kähkönen huomauttaa.

Selvitykseen liittyy tällä viikolla auennut nettikysely, jolla kerätään tietoa muun muassa liityntäpysäköinnin käyttäjien matkaketjusta, saapumissunnista ja syistä hyödyntää liityntäpysäköintiä.

– Nykyiset liityntäpysäköintimahdollisuudet eivät välttämättä ole kattavasti kaikkien tiedossa tai palvele kaikkia asiasta kiinnostuneita, joten kyselyyn toivotaan vastauksia myös niiltä kaupunkilaisilta, jotka eivät ole käyttäneet palvelua, Kähkönen sanoo.

Nettikysely löytyy Kangasalan kaupungin nettisivuita täältä >>. Siihen voi vastata 8. huhtikuuta saakka.

Osana selvitystä Kangasalla on valituilla pysäköintialueilla jaettu kyselykutsuja myös suoraan autojen tuulilaseihin. Kaupunki toivoo kutsun saaneita vastaamaan siinä osoitettuun kyselyversioon. Selvityksen toteuttaa Kangasalan kaupungille Linea Konsultit Oy. 

1 kommentti

  1. Toimiikohan tämä kysely sanoin kuin koulukysely eli onko kaupungilla valmiit vastaukset jo heti kyselyn sulkeuduttua.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.