Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Kaupunki selvittää palkkojen oikeellisuutta – Epäpätevyysvähennystä ei saa käyttää, jos tehtävät ovat samoja kuin pätevällä

Kangasalan kaupunki on tarkistellut palkkausohjeistusta pääluottamusmiesten kanssa kevään aikana. Henkilöstöjohtaja Eija Tetri-Lähteen mukaan kaupungin työntekijöiden palkkaus perustuu virka- ja työehtosopimuksiin, työn vaativuuteen ja kaupungin palkkausohjeistukseen.

Uutiset - 22.8.2018 kello 13.12
Kangasalan Sanomat/ Anu Ritvanen
Kaupunki selvittää palkkojen oikeellisuutta – Epäpätevyysvähennystä ei saa käyttää, jos tehtävät ovat samoja kuin pätevällä
Kangasalan kaupunki selvittää palkkojen epäpätevyysvähennyksen oikeellisuutta.

 Nyt kuitenkin selvitetään onko viiden työntekijän kohdalla maksettu liian alhaista palkkaa tehtäviin nähden. Työntekijät työskentelevät sosiaalityössä, varhaiskasvatuksessa sekä ateria- ja siivouspalvelussa.

Suomen Lähi- ja perushoitajaliiton Super on arvioinut että kuntatyönantajilla on jäänyt 20 miljoonan edestä palkkoja maksamatta väärin tulkitun työehtosopimuksen vuoksi vuoden 2012 jälkeen. Vuoden 2012 jälkeen kunta-alan yleinen työehtosopimus kielsi palkanalennukset pelkän epäpätevyyden vuoksi, mikäli työtehtävät ovat samoja kuin pätevälläkin. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

– Yleensä epäpätevän työntekijän tehtävät poikkeavat pätevän tehtävistä. En odota mitään valtaisaa selvittelytarvetta, mutta tarkistamme tilanteet tapauskohtaisesti, Tetri-Lähde toteaa.

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) pääluottamusmies Kati Isometsä-Ahoniemen sopimusalana on kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus (KVTES) ja kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus (TS).

Pääluottamusmiehen mukaan vakituisella henkilöstöllä palkkausasiat ovat pääsääntöisesti kunnossa, koska vakituiseen tehtävään palkataan yleensä kelpoisuusehdot täyttävä henkilö.

– Jokainen työntekijä voi, ja ehkä kannattaakin, tarkistaa oman tilanteensa. Tänä syksynä esimerkiksi koulunkäynninohjaajien kohdalla ei enää käytetä epäpätevyysvähennystä, Isometsä-Ahoniemi huomauttaa.

Suurimpia KVTES:in alaisia ammattiryhmiä ovat sairaanhoitajat, lähihoitajat, lastenhoitajat, lastentarhaopettajat, sosiaalialan ohjaajat, koulunkäynninavustajat ja -ohjaajat sekä perhepäivähoitajat.

Kommentoi / Keskustele aiheesta
25.8.2018 kello 08.25
Alipalkkaus ja kiusaaminen lopetettavaIlmoita
Epäpätevyysalennusten väärinkäytön lopettaminen on erittäin hyvä asia. Vielä tärkeämpää olisi selvittää ja lopettaa kiusaaminen kaupungin hallinnossa ja sen omistamissa yhtiöissä. Nyt olisi tärkeää, että mahdollisimman moni kävisi allekirjoittamassa Adressit.com sivustolla olevan adressin. Sillä vastustetaan paitsi uimahallin toimitusjohtajan järjettömiä potkuja myös kiusaamista työpaikoilla. Adressin allekirjoittajien kommenteista paljastuu, että kiusaamista on tapahtunut pitkään, mutta siitä on vaiettu, ilmeisesti työpaikan menettämisen pelossa.
28.8.2018 kello 09.30
Ex-teejiiIlmoita
On toki hyvä, että tässä maailmassa vielä puolustetaan sorrettuja, mutta itseäni häiritsee se, että toimitusjohtajan tehtävää ja tavanomaisen työntekijän tehtävää, jota jälkimmäistä suojaavat erilaiset työsuojelulait, niputetaan yhteen. Toimitusjohtajan tehtävään astuvaa suojaa lähinnä hänen allekirjoittamansa tj-sopimus sisältöineen, koska siinä määritellään erinäiset asiat. Sen riskin sitten kyllä tj itse kantaa. Kokemuksesta voin itse todeta, että tj voi saada kenkää, vaikka hoitaisi tehtäviään ns. virheettömästi. Useinhan tj vaihtuu, jos kuitenkin keskinäisessä luottamuksessa on jotakin säröjä. Eihän tällaisia taustoja yleensä julkisesti ryhdytä puimaan. On sitten asia erikseen, että millaisilla perusteilla missäkin oy:ssä hallituksen jäsenet valitaan ja nimitetään.
28.8.2018 kello 19.13
Juuri näinIlmoita
Asiaan muutoin mitenkään liittymättä mutta niinhän se on että TJ:llä ei ole minkäänlaista irtisanomissuojaa. Yleistä tj:n toimenkuvassa on vuoden palkan suuruinen kultainen kädenpuristus joka kompensoi tätä irtisanomissuojan puuttumista. Poikkeuksiakin on olemassa mikäli sopimukseen on toisin asia määritelty.
5.9.2018 kello 21.14
Uhri UrjalastaIlmoita
Vuosia jatkuneen työpaikkakiusaamisen ja työsyrjinnän heitteille jätettynä uhrina sairauslomalla irtisanottuna , olen erittäin huolissani kun työnantajani Urjalan kunta on laiminlyönteineen vuosia "teurastanut" työntekijöitään ja perheitä , josta on vahva näyttö ja useita asiantuntijalausuntoja .
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös