Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Glögi & piparitarjoilu 16.11.Glögi & piparitarjoilu 16.11.

Kaupunki siellä, missä ihmisetkin

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 16.5.2018 kello 7.00

Huhtikuinen kulttuuri- ja hyvin­vointitori on hyvä tapahtuma monessakin mielessä. Yksi mukava piirre on, että kaupunkilaiset voivat tavata siellä kaupungin työn­tekijöi­tä helposti kasvotusten.

Kysyntää tuntuu olevan. Esimerkiksi viimeisimmässä tapahtumassa vapaa-aikapuolen pöydällä kävi niin kova kuhina, että Laipanmaan retkeilykartat loppuivat kesken.

Valtuusto hyväksyi maanantaina kaupungin uuden strategian vuoteen 2025 asti. Seitsemän vuotta on yllättävän pitkä aika – vain harvat yritykset uskaltavat ennakoida tulevaisuutta noin pitkälle eteenpäin.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Strategian kuvauksessa sanotaan kuitenkin, että strategia on elävä asiakirja ja sitä uudistetaan tarpeen mukaan. Se jättää mahdolli­suuden muuttaa suuntaa, jos joku osa kokonaisuudessa ei toimikaan.

Kaupunginjohtaja esitteli maanantaina strategiaa monisanaisesti valtuutetuille. Auvinen totesi yhtenä mielenkiintoisena yksityiskohtana, että kaupungin virastojen perinteinen virastotyöaika murretaan tulevaisuudessa.

Käytännössä se tarkoittaa, että eri palveluiden osaajat ovat tavattavissa ainakin iltaisin ja mahdollisesti aivan muualla kuin omassa virastossa.

Tämä on hyvä ja oikea suunta. Pankit ovat jo näyttäneet suuntaa. Paikallisten pankkien viesti on, että ilta-ajoille on jatkuvaa tarvetta.

Nykyaikaa on, että palveluiden myyjät ja tarjoajat mukautuvat asiakkaiden elämään – ei päinvastoin.

Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös