Kaupunki uusi koronalinjauksiaan – ”Tilanne on meillä hyvin hallinnassa”

2

Kangasalan kaupunki lisää varautumista ja on tehnyt uusia linjauksia koronavirustilanteeseen. Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että linjaukset pohjautuvat ajankohtaiseen tietoon ja kansallisiin ohjeisiin.

Kaupunki kertoo seuraavansa valtakunnallista ohjeistusta ja päivittää omaa ohjettaan tilanteen mukaan. Tavoitteena on ehkäistä viruksen leviämistä.

– Kangasalla olemme työskennelleet koronavirustilanteessa ja hoitaneet sitä jo usean päivän ajan. Tilanne on meillä hyvin hallinnassa ja teemme tätä työtä kaikkien valtakunnallisten ohjeiden mukaan. Meidän valmiusjohtoryhmämme työskentelee jatkuvasti ja linjaa mahdollisia uusia käytäntöjä tarpeen mukaan, kaupunginjohtaja Oskari Auvinen sanoo tiedotteessa.

Yksi osa varautumista on se, että kaupunki peruu kaikki järjestämänsä yleisötilaisuudet ja kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden ryhmätoiminnot huhtikuun loppuun asti.

Kouluihin ja päiväkoteihin ohjeistuksia

Kaupunki suosittelee, että ulkomaanmatkalta palaavat lapset eivät osallistu kaupungin tuottamaan varhaiskasvatukseen ja oppilaat ja opiskelijat lähiopetukseen kahteen viikkoon.

Koulujen matkat sekä kotimaassa että ulkomaille perutaan. Myös leirikoulut ja retket perutaan.
 
– Koulujen siivousta tehostetaan ja kaupunki noudattaa tässä THL:n ohjeita ja viranomaismääräyksiä. Kaikkia kehotetaan tiheään ja huolelliseen käsien pesuun, tiedotteessa kerrotaan.

Kaupunki tiedottaa linjanneensa, että kaupungin työntekijät, joille se on työtehtävien kannalta mahdollista, suosivat jatkossa etätyötä.  Kaupungin palveluissa keskitytään välttämättömiin toimintoihin.

Kaupungin linjauksen mukaan kaupungin työyksiköihin ei oteta vastaan vierailijaryhmiä tai ulkomaalaisia vieraita. Mikäli työntekijä palaa ulkomailta, työntekijä ei saa palata työpaikalle kahteen viikkoon.

Henkilöstö ei tee työmatkoja ulkomaille eikä matkusta myöskään kotimaassa ellei se ole virkatehtävien kannalta välttämätöntä. Henkilöstö ei osallistu koulutus- eikä suuriin yleisötapahtumiin ja kaikki kokoukset ja sisäiset koulutukset pyritään toteuttamaan sähköisesti etänä.
 

Toimi näin, jos epäilet tartuntaa

Kaupunki huolehtii tarvittavien toimenpiteiden kaupunkitasoisesta ohjaamisesta ja yhteistyöstä Taysin ja THL:n kanssa.

Kaupungin ohjeita päivitetään jatkuvasti kaupungin verkkosivuilla täällä >>

Kangasalan kaupungin koronavirusneuvontapuhelin palvelee numerossa 03 5655 4020. Neuvontapuhelimesta Kangasalla ja Pälkäneellä asuvat saavat yleisluonteista neuvontaa koronavirusinfektiosta joka päivä klo 8-21.

Taysin neuvontapuhelin koronavirusinfektiota epäilevälle: puh. 03 311 65333. Numero on käytössä ympäri vuorokauden.

Muissa terveysongelmissa voit ottaa yhteyttä OmaAsemalle (ma-pe klo 8-15) tai terveyskeskuspäivystykseen p. (03) 5655 4025 (ma-to klo 8-21, pe klo 8-16).

Aukioloaikojen ulkopuolella voi soittaa TAYS Valkeakosken päivystykseen p. (03) 311 67260 ja alle 16-vuotiaiden kohdalla TAYS Keskussairaalan lasten päivystykseen 03 3116 3345.

2 kommenttia

  1. On toi Kangasalan kaupungin koronaviruspäivystyksen numero melkoista salatiedettä. Olen etsinyt sitä useampana päivänä – löytämättä. Tytär tuli käymään ja löysi sen viimein KANGASALAN SANOMIEN sivulta. Tänne Sahalahdelle Kangasalan sanomat tulee hyvin harvoille. Miksi ko. numeroa ei voi ilmoittaa terveyskeskuksen tai kaupungin sivuilla?

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.