Kaupunki valmistelee yksinyrittäjien toimintatukea – haun tarkoitus avautua pian

0

Yksinyrittäjille myönnettävä toimintatuki otti askeleen eteenpäin, kun kaupunginhallitus päätti myöntää kaupunginjohtaja Oskari Auviselle oikeuden hyväksyä kaupungin puolesta tuen järjestämiseen liittyvän mahdollisen työ- ja elinkeinoministeriön kanssa laadittavan sopimuksen.

Yksinyrittäjien toimintatuki on suuruudeltaan 2 000 euroa. Kuntien maksama harkinnanvarainen tuki on tarkoitettu avuksi yritystoiminnan menojen kattamiseen koronavirustilanteen aikana.

Yksinyrittäjäksi määritellään yrittäjä tai ammatinharjoittaja, jolla ei ole palveluksessaan palkattua työvoimaa, mukaan lukien freelanceryrittäjät.

Valtio rahoittaa tuen. Tukisumma määritellään kuntakohtaisesti kunnan yksinyrittäjien lukumäärän mukaan.

Avustuksen myöntämisen ehtona on yksinyrittäjän taloudellisen tilanteen merkittävä heikentyminen ja liikevaihdon aleneminen koronaviruksen takia 31.12.2019 jälkeen.

Avustusta voidaan maksaa 1.3.2020–31.8.2020 välillä aiheutuneisiinkustannuksiin. Tuki on määräaikainen ja sitä voi hakea 30.9.2020 saakka.

Valtio rahoittaa tuen. Tukisumma määritellään kuntakohtaisesti kunnan yksinyrittäjien lukumäärän mukaan. Kunnat tiedottavat, milloin tukea voi hakea.

Kangasalan kaupunki on aloittanut tuen myöntämisen käytännön valmistelun, jotta se voidaan aloittaa välittömästi, kunha kunnat saavat siihen liittyvän ohjeistuksen. Business Kangasala valmistelee yhteistyössä Business Tampereen kanssa sähköistä alustaa hakemusten jättämiseen.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.