Kaupunki vetoaa kangasalalaisiin: Vietä vappua vastuullisesti – Pandemian rauhoittumisen merkkejä ei vielä havaittavissa

0
Munkit kuuluvat vappuun. Takuuvarma resepti löytyy Marttojen verkkosivuilta.

Kaupunki kannustaa kangasalalaisia viettämään vappua vastuullisesti laatimassaan tiedotteessa.

– Vilkkaan koronatilanteen vuoksi vappua kannattaa viettää lähipiirissä, suuria kokoontumisia välttäen, tiedotteessa kehotetaan.

Kaupunki muistuttaa, että koronatapauksia on tullut Kangasalla edelleen ilmi runsaasti, eikä koronapandemian rauhoittumisen merkkejä vielä ole havaittavissa.

Uusien koronatapausten ilmaantuvuus Kangasalla oli viikoilla 15 -16 Pirkanmaan toiseksi korkein Tampereen jälkeen, eli 96,2 jokaista 100 000 asukasta kohden kahden viikon aikana. Koko Pirkanmaan keskiarvo samalla ajalla oli 61,7/100 000/14 vrk.

Lue myös: Kangasalla Pirkanmaan toiseksi suurin ilmaantuvuusluku – Korona kulkee erityisesti työikäisten joukossa

Kaupungin tartuntatautivastaava lääkäri Tiina Viitaniemi kehottaa kaikkia kangasalalaisia viettämään vappua läheisten kesken ja välttämään tiiviitä väkijoukkoja.

– Perinteiset vappumenot suuriin joukkoihin kokoontuen on nyt syytä unohtaa ja nauttia toivon mukaan aurinkoisesta vapusta pienellä porukalla ulkosalla ja väljästi. Tavatessa lähipiirin ulkopuolisia kannattaa ehdottomasti pitää maskeja ja noudattaa turvavälejä, Viitaniemi sanoo.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.