Kautialaiset ahkerimpia kuntavaaliuurnilla vuonna 2017, laiskimmin äänestettiin Suoramalla – vaalitutkija Sami Borg selittää, mistä alueiden äänestyserot johtuvat

1
Asettamasi evästeasetukset estävät jakopainikkeiden käytön.
Vaalitutkija Sami Borg arvelee, että ennakkoäänestyksen suosion kasvu voi näkyä myös kuntavaaleissa. Äänestysaika on pidempi ja varsinainen vaalipäivä osuu kesäkuulle, jolloin osa on vetäytynyt kesämökeille eikä halua lähteä kotipaikkakunnalle äänestämään. Kuva: Annukka Tammilehto

Kuntavaaleissa 2017 Kangasalan aktiivisimmat äänestäjät asuivat äänestysalue Kautialassa. Siellä asuvista äänioikeutetuista uurnalla kävi 75,3 prosenttia. Laiskimmin äänestämään lähdettiin äänestysalueella Suorama II. Siellä äänestysprosentti jäi 55,4…


Tämä sisältö on vain Kangasalan Sanomien tilaajille

Jos olet tilaaja, saat sisällön käyttöösi kirjautumalla sisään. Mikäli sinulla ei ole vielä tunnuksia, rekisteröi tunnuksesi tästä.

TilaaKirjaudu

1 kommentti

 1. Hyvä kirjoitus, kannattaa lukea koko artikkeli! Toimittajan kirjoitusta Sami Borgin ajatuksista artikkelista osin tähän lainaten:
  ”Borgin mukaan halu puolustaa oman kylän asioita voi heijastua ahkerana vaaliuurnille suuntaamisena: asukkaat haluavat äänestää puolustaakseen lähipalveluita.
  – Kylä- ja järjestötoiminta ovat selvästi kansalaisia yhdistäviä tekijöitä.
  Borgista on mielenkiintoista nähdä, millainen äänestysprosentti Kautialassa kesäkuun vaaleissa mitataan. Jaksavatko kyläläiset pyrkiä edistämään edelleen oman kylän asioita, vaikka viime vaaleissa valittu valtuusto päättikin lopettaa kylän koulun.

  Tähän perään palautan mieliin myös aikaisemman Sami Borgia osin lainaavan kirjoitukseni, siitä miten pitkä on äänestäjien muisti ja miten valtuutettumme ovat suhtatuneet (äänestäneet) valtuustossa koulujen lakkauttamisiin:
  https://www.facebook.com/groups/kangasala/permalink/10158011509430935

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.