Kävelyreitti vie Vesaniemestä Rikukivien kautta Apilan rantaan

0
Vasta avattu kävelyreitti johtaa Vesaniemestä Rikukiville ja edelleen Kuntoutumiskeskus Apilan rantaan.

Vesijärvi tarjoaa nyt hienot ulkoilumahdollisuudet hiihtäjien lisäksi myös kävelijöille. Kaupunki on avannut viitoitetun kävelyreitin, joka johtaa Vesaniemestä Rikukiville ja edelleen Kuntoutumiskeskus Apilan rantaan saakka.

Reitti lähtee Vesaniemessä venelaiturin vierestä. Viitta osoittaa suunnan Rikukiville, jonne kertyy matkaa 0,7 kilometriä. Rikukivien ja Apilan rannan välimatka on 2 kilometriä.

Rikukivillä sijaitsee nuotiopaikka, joka on yleisessä käytössä. Kävijöiden pitää tuoda tarvitsemansa polttopuut mukanaan.

Ulkoilureittien kunnossapitoväki on tampannut kävelyuran latukelkalla ja latujyrällä. Reitti on sen verran kovaksi tallautunut, että lastenvaunutkin kulkevat sitä pitkin melko sujuvasti.

Vesijärven jää on nyt vahvaa. Paksuunkin jäähän voi kuitenkin ilmaantua railoja, joiden läheisyydessä on tarpeen olla varovainen.

Myös jäällä kulkevat ladut houkuttelevat niin perinteisen hiihtäjiä kuin kuin luistelubaanallakin viilettäjiä. Reitti Huutijärveltä Vesaniemen ja Santasaaren kautta Ruutanan uima- ja venerantaan on kunnossapidon mukaan todella hyvässä kunnossa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.