Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kävelyreitti vie Vesaniemestä Rikukivien kautta Apilan rantaan

Vesijärvi tarjoaa nyt hienot ulkoilumahdollisuudet hiihtäjien lisäksi myös kävelijöille. Kaupunki on avannut viitoitetun kävelyreitin, joka johtaa Vesaniemestä Rikukiville ja edelleen Kuntoutumiskeskus Apilan rantaan saakka.

Uutiset - 1.3.2018 kello 17.13
Kangasalan Sanomat / Juha Jäntti
Kävelyreitti vie Vesaniemestä Rikukivien kautta Apilan rantaan
Vasta avattu kävelyreitti johtaa Vesaniemestä Rikukiville ja edelleen Kuntoutumiskeskus Apilan rantaan.

Reitti lähtee Vesaniemessä venelaiturin vierestä. Viitta osoittaa suunnan Rikukiville, jonne kertyy matkaa 0,7 kilometriä. Rikukivien ja Apilan rannan välimatka on 2 kilometriä.

Rikukivillä sijaitsee nuotiopaikka, joka on yleisessä käytössä. Kävijöiden pitää tuoda tarvitsemansa polttopuut mukanaan.

Ulkoilureittien kunnossapitoväki on tampannut kävelyuran latukelkalla ja latujyrällä. Reitti on sen verran kovaksi tallautunut, että lastenvaunutkin kulkevat sitä pitkin melko sujuvasti.

Vesijärven jää on nyt vahvaa. Paksuunkin jäähän voi kuitenkin ilmaantua railoja, joiden läheisyydessä on tarpeen olla varovainen.

Myös jäällä kulkevat ladut houkuttelevat niin perinteisen hiihtäjiä kuin kuin luistelubaanallakin viilettäjiä. Reitti Huutijärveltä Vesaniemen ja Santasaaren kautta Ruutanan uima- ja venerantaan on kunnossapidon mukaan todella hyvässä kunnossa.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös