Keltainen palautti kadonneet värit Tiina Lammisen maalauksiin – maisemia esillä Kangasalla

0
Tiina Lamminen, Martérlý, tussi, guassi ja akryyli kankaalle (2019).
Tiina Lamminen, Martérlý, tussi, guassi ja akryyli kankaalle (2019).

Taidemaalari Tiina Lammisen näyttely Maisemamaalausta on avautunut Kangasala-talon galeriassa. Lammisen teokset ovat syntyneet vuosina 2016–2019.

– Minulla oli usean vuoden jakso, jolloin vain piirsin. Lyijykynä oli aina saatavilla, paperilehtiö mukana. Kun sitten olisin halunnut maalata, huomasin etten osannut enää ilmaista itseäni maalaamalla, värini olivat kadoksissa. Silloin tukeuduin omaan mieliväriini, keltaiseen ja aloitin maalaamisen tussilla. Piirsin siveltimellä ja kulutin akryylipohjaisella väritussilla pitkäkarvaiset näädänkarvasiveltimeni loppuun, kertoo Tiina Lamminen.

Tiina Lamminen on tapetoinut Kangasala-talon gallerian seinät japaninpaperiarkeilla, joita hän on liimannut päällekkäin ja vierekkäin. Valkoisiin paperiarkkeihin on maalattu samaa rantamaisemaa, ääriviivojen kautta.

Paperoinnin päälle Lamminen on ripustanut maalauspohjia, joihin hän on myös maalannut maisemia. Aiheina niissä ovat Pekkalan lahti Ruovedellä sekä yksi maisema Unkarista ja kolmas Baijerista.

Lamminen kertoo maalaavansa maisemaa tutuksi ja toisaalta maalaamalla hän pitää sitä etäällä.

Tiina Lammisen näyttely Maisemamaalausta 6.11. – 21.12.2019 Kangasala-talon galleriassa. Taiteilijatapaaminen sunnuntaina 1.12. kello 14. Vapaa pääsy.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.