Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kerholle ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan

 

Uutiset - 28.3.2016 kello 11.57
Katja Sirviö
Kerholle ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan
LP Kangasala taipui ensimmäisessä välieräottelussa HPK:ta vastaan. KUVA: Jyri Kivimäki
HPK – LP Kangasala 3–0
(25–21, 25–21, 25–21)

HPK oli erien loppujen verran LP Kangasalaa kovempi ensimmäisessä välieräottelussa Hämeenlinnassa. Kangasalalaisten päävalmentajan Ismo Tahvanaisen mukaan syypää tappioon löytyy jälleen peilistä – joukkue hävisi jokaisen erän omiin virheisiin.

Tahvanainen oli sunnuntain ottelun jälkeen kuitenkin luottavainen.

– HPK on helppo joukkue lukea. Se ei esittänyt mitään erikoista. Lindsay Stalzer pääsi tehoihin, mutta me syötimme Keao Burdinen vaihtoon ja saimme Piia Korhosen pimentoon. Oma hyökkäysprosenttimme jäi kuitenkin alhaiseksi, Tahvanainen kuvaili illan ottelua.

Viime ottelussa vaihtoon otettu Allison Mayfield aloitti hämeenlinnalaisia vastaan penkillä, ja hänen tilallaan avauskuusikossa pelasi torstaina loistavia otteita esittänyt Nette Tuominen (11/+5). Mayfield pääsi kentälle kolmannessa erässä, kun vaatimattomasti esiintynyt Jasmine Tahvanainen komennettiin vaihtoon.

– Neten vastaanotto oli hyvä, mutta hyökkäysprosentti tipahti. Tosin se oli linjassa muiden keskareiden kanssa. Elizabeth Koberstein palkittiin meidän parhaana, mutta kentän hahmo oli jälleen Shelby Dalton, Tahvanainen kehui.

Vuoden vaihteen notkahduksesta hurjaan kiitoon lähtenyt Dalton taiteili Hämeenlinnassakin tehot 20/+14.

HPK:n ja LP Kangasalan lähtökohdat välieräsarjaan ovat varsin erilaiset. HPK kellisti puolivälierissä vastustajansa LiigaPlokin suoraan kolmessa ottelussa ja on saanut pitää viikon pelitaukoa, kun taas kangasalalaiset tahkosivat kaikki viisi ottelua rovaniemeläisiä vastaan. Torstain jälkeen joukkue onkin keskittynyt toipumaan puolivälieristä, ja tiistaiseen kotiotteluunkin se valmistautuu ”fysiikkaa parsimalla” ja videoita katsomalla.

– Finaalipaikka on tahdosta kiinni. Totesimme, että HPK ei ole meille vaikea joukkue, mutta tappoasennetta sekä rentoa ja rohkeaa peliä toivon näkeväni pelaajilta, Tahvanainen totesi.

Lisäksi päävalmentaja toivoi, että tällä kaudella kentällä ehdittäisiin nähdä sellainen LP Kangasala, joka onnistuisi sekä keski- että laitapelissä. Tähän asti toisen toimiessa osa-alueista toinen on flopannut.

Tiistainen kotiottelu on kangasalalaisille välieräsarjan ensimmäinen kuoleman peli, jonka voittaminen takaisi, että Pitkäjärvellä pelattaisiin vielä aprillipäivänäkin. Ottelu Pitkäjärvellä alkaa tutusti kello 18.30.
Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös