Kerro kantasi päiväkoti- ja kouluverkkoon – kaupunki miettii, mihin palveluja suunnataan

0
Kaupungin selvitysten mukaan yhä useampi lapsi asuu nauhataajaman alueella, missä Kirkkoharjun koulukin sijaitsee. Kuva: Kangasalan Sanomat

Kangasalan kaupunki kysyy kuntalaisten mielipiteitä päiväkoti- ja kouluverkkosuunnitelmaa varten. Kaupunki päivittää päiväkotien ja koulujen palveluverkkosuunnitelman, sillä edellinen toimenpideohjelma päättyy tähän vuoteen.

Kaupungin väkiluku on kasvanut ja kasvun ennustetaan myös  jatkuvan. Samaan aikaan syntyvyys on kuitenkin laskussa ja ennusteiden mukaan lapsimäärä pienenee todennäköisesti useilla alueilla myös Kangasalla. Toiveikkaimmissa ennusteissa se  pysyy korkeintaan nykytasolla.

Kaupungin selvitysten mukaan yhä suurempi osa lapsista asuu nauhataajaman alueilla, kun taas niitä ympäröivillä alueilla lasten määrä vähenee.

Kasvavilla alueilla päiväkodeissa ja kouluissa on tilanpuutetta jo nyt. Alueilla, joissa lapsimäärä on vähentynyt, tilat ovat vajaakäytöllä.

Muutokset halutaan suunnitella niin, että tilaa tulevina vuosikymmeninä oikeissa paikoissa väestöön nähden.

Kuntalaiset voivat kertoa näkemyksensä verkkosivujen kautta. Kysely on auki 31.1.-12.2.2020

Kysely löytyy kaupungin verkkosivujen Osallistu ja vaikuta -sivustolta: https://www.kangasala.fi/kaupunki-ja-paatoksenteko/osallistu-ja-vaikuta/anna-palautetta-ja-vastaa-kyselyihin/

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.