Kerronnan mestarit äänessä keskustan, Huutijärven ja Vatialan hautausmaakierroksilla

0
Opastettuja kierroksia järjestetään Vanhalla hautausmaalla (kuvassa), Huutijärven hautausmaalla ja Vatialan hautausmaalla. Kuva: Marja Aaltio

Tänä vuonna on mahdollista tutustua Vanhan hautausmaan lisäksi opastetulla kierroksella myös Huutijärven hautausmaahan. Niin Huutijärven kappelilla kuin hautausmaallakin on tänä vuonna juhlan aika, sillä hautausmaan perustamisesta tulee kuluneeksi 90 vuotta ja arkkitehti Arvo Eräsen piirtämä kappeli valmistui 80 vuotta sitten.

Hautausmaata kutsutaan myös Itäiseksi hautausmaaksi Läntisen ollessa keskustassa uuden parkkitalon kupeessa. Oppaana Huutijärvellä toimii kerronnan mestari Jussi Lehtonen. Hautausmaan esittelykierrokset päättyvät kappelissa järjestettävään iltahetkeen.

Kangasalan Ilkossa sijaitsevan Tampereen seurakuntien Vatialan hautausmaan esittelykierrokset puolestaan alkavat hartaushetkella Viljo Rewellin suunnittelemassa kappelirakennuksessa. Vatialan kappeli on yksi suomalaisen modernin arkkitehtuurin merkkiteoksia ja ehkäpä eurooppalaisittain tunnetuin rakennus kotikunnassamme. Vatialan opastuksista vastaavat Jussi Lehtonen ja Raine Raitio.

Vanhan hautausmaan opastuskierros 16.7. Huutijärven opastukset 6. ja 13.8 . Vatialan 22.7., 5.8. ja 19.8. Kierrokset alkavat klo 18.00.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.