Kesä alkaa Pirkanmaan maanteillä jo ensi viikolla – talven ja pimeän ajan nopeusrajoitukset päättyvät

0
Kesäajan nopeusrajoitukset tulevat Pirkanmaalla voimaan heti, kun merkit on vaihdettu. Kuva: Pirkanmaa ely-keskus

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset poistuivat Pirkanmaalla tasan viikon päästä, keskiviikkona 12. huhtikuuta, tiedottaa Pirkanmaan ely-keskus.

Tällöin talven ajaksi 80 kilometriin tunnissa alennetut nopeusrajoitukset palautetaan 100 kilometriin tunnissa. Moottoriteillä nopeusrajoitus nostetaan 120 kilometriin tunnissa lukuun ottamatta tieosuuksia, joilla on pysyvä alempi rajoitus.

Muuttuneet rajoitukset astuvat voimaan heti, kun nopeusrajoituksesta kertovat liikennemerkit on vaihdettu. Merkkien tulee olla vaihdettuina viimeistään viikon 17 loppuun mennessä.

Joillain tieosuuksilla alennetut nopeusrajoitukset jätetään toistaiseksi voimaan päällysteen huonon kunnon vuoksi. Mikään näistä tieosuuksista ei sijaitse Kangasalan tai Tampereen kaupunkiseudun alueella.

– Vaikka talviajan nopeusrajoitukset nyt poistuvat, on autoilijoiden syytä olla tarkkaavaisia kelien suhteen ja sovittaa ajonopeutensa muuttuvien olosuhteiden mukaiseksi. Esimerkiksi yöpakkaset tai lumi- ja räntäsateet saattavat heikentää ajo-olosuhteita huomattavasti. Urautuneissa kohdissa on vesisateella vesiliirron vaara, ely-keskus muistuttaa tiedotteessaan.

MainosTilaa Kangasalan Sanomat kuukaudeksi tarjoushintaan diginä 6,90 € tai printtinä 9,90 €.Tilaa tästä

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.