Kesä ja galleriat kuuluvat yhteen

0
Lekottelun lomassa kannattaa käydä katsomassa taidetta.

Kangasalan ja Pälkäneen kesägalleriat tarjoavat jälleen runsaan ja monimuotoisen näyttelyiden kavalkadin.

Kuntien kulttuuripalvelut tekevät yhteistyötä tuomalla esiin paikkakuntien tarjonnan tekemällä kesägallerioista esitteen ja järjestämällä erityisen Gallerioiden päivän.

Yhteisesitteessä esittäytyy ja avoimia ovia viettää 12 galleriaa Kangasalta ja 8 Pälkäneeltä.

Gallerioiden päivä järjestetään viikon kuluttua torstaina. Useissa paikoissa paikalla on näyttelyiden taiteilijoita kertomassa teoksistaan ja näyttelykokonaisuudesta.

– Tänäkin vuonna päivän kunniaksi järjestetään ilmaisia retkiä. Retket suuntautuvat molempien paikkakuntien omiin gallerioihin, mutta tämän kesän uutuutena tutustutaan myös naapurikaupungin tai -kunnan kesägallerioihin, tapahtumakoordinaattori Minna Aurivuo kertoo.

Ensimmäinen retki lähtee kello 11.30 Kangasala-talon edestä Kuohunharjuntien puolelta. Tällä reissulla tutustutaan Pälkäneen gallerioihin. Paluu on noin kello 16.

Toiselle retkelle pääsee kello 17 samasta paikasta. Silloin suunnataan Kangasalan gallerioihin. Paluu on noin kello 20.

Bussimatka on maksuton, mutta yhteen sisäänpääsymaksuun, viisi euroa per henkilö, pitää varautua. Paikkoja on rajoitetusti.

– Päivän aikana kannattaa tehdä myös kesäinen omatoimiretki tunnelmallisiin galleriakohteisiin, Aurivuo muistuttaa.

Kesägalleriat-esitteitä löytyy kirjastosta, Kangasala-talosta sekä gallerioista.

Gallerioiden päivä torstaina 5.7. kello 12–21. Sitovat ilmoittautumiset bussiretkelle 27.6. ja 28.6. kello 10-16 numeroon 046 557 6324.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.