Kesä tuo taiteeseen uudet sävyt

0
Art Majaalahden näyttely järjestetään 13. kerran. Ritva Saarikko-Norosoja kertoo, että tällä kertaa teoksista huokuu kokemus.

Ritva Saarikko-Norosoja kertoo, että tänä kesänä Taidetallissa on monipuolinen näyttely.

– Taidenäyttelyssä on eri tekniikoita. Erikoisuutena on sekatekniikka vanerijuurille, hän kertoo.
Osa taiteilijoista on kutsuttu ja osa kysyi itse mahdollisuutta osallistua näyttelyyn. Tällä kertaa mukana on kaksi kesäkangas­alalaista. Uutuutena on Paula Mikkilän pronssipatsaat.

Taidetallissa kiinnitetään huomiota tilan alueisiin. Seinät ovat useista eri materiaaleista. Tänä vuonna esimerkiksi Aleksi Liimataisen voimakkaat teokset on ripustettu lekaharkkoseinälle.

Saarikko-Norosoja kertoo, että näyttelyyn ei ole haluttu erityistä yhteistä teemaa, vaan mukana on teoksia, jotka on kerätty avoimin mielin. Taitelijoilla itsellään on kuitenkin joku oma teema, joska taide kumpuaa.

– Olen halunnut tuoda näyttelyyn monenlaista, moneen makuun.

Hän kertoo, että tänä vuonna näyttelyssä korostuu kokemus. Art Majaalahti 2019 sisältää paljon koettua; seinillä olevat teokset ovat syntyneet erilaisista kokemuksista.

– Viiden naisen taiteilijaporukka on käynyt yhdessä nelivuotisen taidekoulun ja sen myötä hitsautunut yhteen maalausmatkoilla sekä yhteisissä näyttelyissä.

Lisäksi Art Majaalahdessa on mukana pariskunta, joka haluaa jakaa henkilökohtaisen kokemuksen meille kaikille. Ulkomaanmatka on jalostunut runoiksi ja akvarelleiksi – aittaan rantautui Sardinia. Näyttely on auki 4.8. saakka.

Haaviston Parvigalleriassa on esillä taidetta maalaismaisemasta. Katson maalaismaisemaa -taidenäyttely kerää yhteen Taidekeskus Elon harrastajataiteilijoita. Taideteokset on tehty pääasiassa kesäkuun alussa järjestetyllä kurssilla. Kurssille osallistui 24 harrastajaa, joista näyttelyyn Parvigallerian näyttelyyn osallistuu 13.

Parvigallerian ensimmäinen kesänäyttely järjestettiin vuonna 2013. Kesäisin järjestetään yleensä kaksi näyttelyä. Tänä kesänä toinen näyttely avautuu heinäkuun lopulla Myllypäivien aikaan. Sen teema on Käden taitajat.

Galleria Villa Armaan kesänäyttely on Ulla Hakulisen käsialaa. Vanhan funkkistalon huoneet täyttyvät tänä kesänä herkistä ja kuulaista akvarellitöistä. Hakulinen työskentelee kirjastossa ja on intohimoinen maalari ja taiteilija. Hän on kirjoittanut myös kaksi lastenkirjaa.

Kaikkiaan teoksia on Kangasalan näyttelyssä esillä noin 50. Hakulinen käyttää tekniikkana akvarellia.

Taiteilija Ulla Hakulisen akvarelliteoksissa on herkkyyttä.

– Öljyvärimaalaus ei ole minun juttuni. Akvarellitöissä on ilmavuutta ja keveyttä. Pääasiassa käytän fabrianopaperia alustana, Hakulinen sanoo.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.