Kesäkahviloiden tunnelma hurmaa

0
Pirkko Hakala, Markku Välimaa ja Helvi Hakala sekä rappusilla istuva Eeva Soini nauttivat aurinkoisesta kahvihetkestä Majaalahden vanhalla koululla.

Kokosimme kolme kesäistä kahvilavinkkiä. Näissä kahviloissa kelpaa poiketa virkistävän kupposen äärelle!

Kesäkahvila Majaalahden koululla

Kalajankuja 1. Avoinna heinäkuun ajan sunnuntaisin kello 12–16.

Majaalahden vanhalle koululle kahvittelemaan tiensä ovat löytäneet kyläläisten lisäksi mökkiläiset sekä matkailijat. Läheinen Taidetalli tuo myös jonkin verran kävijöitä.
Kesäkahvilaan saapuva palkitaan upeilla maisemilla, maukkailla vohveleilla ja juttuseuralla. Herkuttelun ohessa voi tutustua Majaalahden kylän alkuvaiheita esittelevään valokuvanäyttelyyn.
Kesäkahvilaa pyörittää Majaalahden kyläyhdistys.
Ensi lauantaina vanhalla koululla juhlitaan isosti, kun on perinteisen kesäjuhlan aika.
– Kesäjuhlat järjestetään 30. kerran, odotettavissa on pari sataa henkeä ympäri Kangasalaa. Ne ovat suuret juhlat, joissa on ohjelmaa ja tanssia, Helvi Hakala sanoo.

Aittakahvila Anna

Keljontie 671. Avoinna heinäkuun ajan keskiviikosta sunnuntaihin ja elokuussa viikonloppuisin kello 12–19.

Aittakahvila Anna on ilahduttanut sahalahtelaisia, mökkiläisiä ja kaikkia paikalle eksyneitä jo parina kesänä.
Viime kesä oli välivuosi, mutta nyt menneen maailman tunnelmasta nautitaan uudessa paikassa, Knuuttilan tilan vanhassa päärakennuksessa.
Kahvila ja sen villiintynyt pihapiiri on koristeltu vanhoilla esineillä, joita katsellessa nykymaailma unohtuu. Paikkaa leimaa kiireettömyys.
Kelloakaan ei seinällä ole, sillä vanhaa tavaraa suosivat omistajat eivät ole mieleistään vielä löytäneet.
Taloon, esineisiin ja huoneisiin liittyy monia mielenkiintoisia tarinoita. Puhelinkamarissa paikalliset ovat käyneet soittelemassa silloin kun koko kylällä oli vain muutama puhelin.
Tyttöjen kamari on sisustettu naiselliseen makuun. Esillä on muun muassa kesävieraana Knuuttilassa oleilleen helsinkiläinen tanssijan harjoitusvaatteita.
Knuuttilan tila on houkutellut aikoinaan myös metsästysseurueita.
Kahvittelija saattaakin havaita reikiä tuvan seinässä. Talon toisessa päädyssä oleva rengin huone on ollut pitkään kummituksen käytössä.
Rakennuksen toisessa päädyssä on kummituksen lisäksi Arabian astioita esittelevä näyttely.

Iharin Myllytorpan kesäkahvio

Pohjalahdentie 23. Avoinna 5.8 asti perjantaisin kello 18–20.

Iharinjoen varrella sijaitsevassa vanhassa myllytorpassa vuodesta 2008 toiminut kesäkahvila on vakiinnuttanut paikkansa kyläläisten juttutupana. Tämäkin kesä on käynnistynyt hyvin, vaikka sadetta on välillä ripotellut.
Kahvilalle vetää etenkin seura. Myllytorpasta on tullut lähiseudun yhteinen olohuone, missä tavataan ihmisiä ja turistaan välillä tunti sulkeutumisajan jälkeen.
Kyläyhdistys jakaa kahvitusvuorot keväällä halukkaiden kesken.
Kahviossa on tarjolla aina jotain suolaista ja makeaa. Yleensä saatavilla on suuren suosion saavuttanutta suklaajuustokakkua.
Kahvilan tuotto menee kyläyhdistykselle. Kesäkahvilan tuloilla katetaan Myllytorpan kustannukset. Osa varoista menee talkoohankkeisiin. Talkoilla Myllytorpalle tehdään peruskorjausta, lisätään viihtyvyyttä ja haetaan lämmönsäästöä.
Myllytorpalla on toimintaa ympäri vuoden. Talvella tulot vähenevät ja menot kasvavat. Kyläyhdistys onkin pohtinut harvemmin pidettävien talvikahviloiden lanseeraamista.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.