Kesätapahtumia tuskin järjestetään Kangasalla rajoitusten höllentämisestä huolimatta – Kesäteatterin mahdollisuuksia kartoitetaan

0
Kesätapahtumia tullaan tuskin näkemään Kangasalla rajoitusten höllentämisestä huolimatta.

Suomen hallitus linjasi maanantaina koronarajoitusten asteittaisesta purkamisesta. Muun muassa ravintolat avataan asteittain kesäkuun 1. päivä.

Lisäksi ulkoharrastuspaikat avataan 14. toukokuuta. Urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää kesäkuun alussa erityisjärjestelyin.

Kirjastot, museot, teatterit, kulttuuritalot, uimahallit ja muut urheilutilat, nuoriso- ja kerhotilat ynnä muut avataan kesäkuun alusta alkaen hallitusti ja asteittain.

Kokoontumisrajoituksia lievennetään nykyisestä 10 henkilöstä enintään 50 henkilöön kesäkuun alussa. Tilanne arvioidaan uudelleen kesäkuun loppuun mennessä. Suurten, yli 500 hengen tilaisuudet kielletään aiemman linjauksen mukaisesti heinäkuun loppuu saakka.

Kangasalla uudet linjaukset vaikuttavat kaupunkilaisten arkeen paljon. Kesän tapahtumajärjestelyissä vaikutus on kuitenkin todennäköisesti vähäinen.

– Kaikki kesätapahtumat on jo joko peruttu tai muutettu virtuaalisiksi. En usko, että suunnitelmia on järkeä muuttaa. Harva ihminen varmaan uskaltaisi tässä tilanteessa lähteä vielä kuitenkaan tapahtumiin, pohtii Kangasalan kaupungin kulttuurisuunnittelja Anna Toiva.

Koko kaupungin kevätjuhla suunnitteilla

Koska hallituksen linjaus tuli vasta myöhään maanantaina illalla, ovat suunnitelmat tiistaina aamupäivällä yhä kesken. Yhtenä kysymysmerkkinä on kesäteatterin tilanne.

– Katsomoon mahtuu yli 50 henkeä, mutta voisiko toiminnan käynnistää turvavälein niin, että katsomoon otettaisiin vähemmän yleisöä? Sitä selvitämme nyt, Toiva kertoo.

Kangasalan kaupungin tapahtumakoordinaattori Isabella Rossi kertoo, että myöskään loppukesälle tai syksylle ei uskalleta vielä tehdä suuria suunnitelmia isoista tapahtumista.

– Kaikki suunnitelmat tehdään nyt niin, että ne voidaan tarpeen vaatiessa järjestää myös verkossa tai pienemmälle väkimäärälle, Rossi kuvailee.

Myös kesälle on suunnitteilla lisää virtuaalitapahtumia. Yksi suurimmista suunnitelmista koskee koko kaupungin yhteistä kevätjuhlaa.

– Tulemme järjestämään kaikille kangasalalaisille lapsille ja nuorille yhteisen virtuaalisen kevätjuhlan. Tiedotamme lisää sen suunnitelmista ensi viikolla, Rossi hymyilee.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.