Kesätöitä haettiin tositarkoituksella

0
Lari Nurminen on kiinnostunut moottoriurheiluliike Team Laineen työpaikoista. Marko Laine hakee yritykseensä kesätyöntekijöitä, mutta myös vakituinen pesti olisi tarjolla yhdelle.

Optio-rekrytointitapahtuma keräsi työnhakijoita ja yrityksiä yhteen lukiolle. Yksi työnhakijoista, 15-vuotias Lari Nurminen täyttää yhteystietoja Team Laineen pöydän ääressä. Työnantaja on mieleinen, sillä Pikkolan koulua käyvä nuorukainen aikoo kevään yhteishaussa hakea autopuolelle ammattikouluun. Kesätöiksi hänelle kelpaa melkein mikä vain, ainoastaan siivoushommat eivät houkuttele.
– Tekniikka kiinnostaa. Olen myös kova puhumaan, joten sopisin myyntityöhön, Nurminen kertoo.
Mobilian pisteellä tasapainolaudalla keikkuva Taavi Palotie kaipaa lisätienestejä kesäksi. Tiedossa on jo pari keikkaa.
– Teen mielelläni erilaisia apulaisen hommia. Kesällä olen luvannut mennä serkulle metsätöihin ja auttaa talon maalauksessa, 15-vuotias poika kertoo.

Vastauksia nopeasti

Elina Poikolainen haaveilee aikuisopinnoista pintakäsittelyalalla. Lasten kanssa liikkellä ollut perheenäiti on iloinen, että tällainen tapahtuma tuli kotikulmille. Erityisen tyytyväinen hän oli Tredun pisteeltä saamiinsa vinkkeihin.
– En olisi muuten varmaan tullut, mutta nyt sain vietyä pojan kerhoon ja pääsin itse kyselemään opiskeluista.
– Siitä on jo kauan, kun olen ollut koulumaailmassa, että en osaa etsiä kaikkea tarvitsemaani tietoa. Täältä sain hyviä kontakteja, Poikolainen sanoo.
Sahalahtelaisen Johanna Pessin mielestä lukiolla järjestetty rekrytointitapahtuma on juuri sopivan kokoinen, jotta kirjoitusten jälkeen jaksaa vielä esitellä parasta puolta itsestään. Pessistä on muutenkin mukava tavata yritysten väkeä henkilökohtaisesti.
– Sähköpostikyselyihin ei aina vastata, mutta näin kasvokkain saa paljonkin tietoa, 18-vuotias lukiolainen toteaa.

Työnantajien tarjonta

Pöydän takana päivystänyt Marko Laine etsi yritykselleen Team Laineelle noin neljää työntekijää.
– Tarvitsemme kesätyöntekijöitä myymälään ja verkkopalveluun. Lisäksi olisi tarjolla viikonlopputöitä moottoriurheilutapahtumien tulospalvelussa, mies kertoo.
Laine toivoo hakijoilta oma-aloitteisuutta, vastuullisuutta sekä reipasta asiakaspalveluhenkeä. Myös kielitaidosta on hyötyä.
Kangasalan kunta esitteli koululaisille tarkoitettuja kahden viikon työpaikkoja. Suuren suosion takia koululaispaikat arvotaan.
– Koululaispaikat ovat tarkoitettu ensimmäistä kesätyöpaikkaa hakeville vuosina 1997–1998 syntyneille. Kesän aikana tarvitsemme noin sata koululaista eri kohteisiin, työllisyyspalvelupäällikkö Terhi Stén kertoo.
Mobilia palkkaa liikennepuiston ohjaajat yhteistyössä Kangasalan 4H-yhdistyksen kanssa. Tarjolla on myös 18 vuotta täyttäneille opiskelijoille sopivia viikonlopputöitä talvikaudelle. Lisäksi Mobiliaan otetaan mielellään työharjoittelijoita ja tettiläisiä.
 Saarioinen puolestaan kaipaa noin 50 täysi-ikäistä vuorotöistä kiinnostunutta työntekijää, jotka olisivat valmiita sitoutumaan koko kesäksi. Kesätöitä tapahtumassa tarjosivat myös seurakunta ja Pirkanmaan osuuskauppa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.