Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kesko aikoo laajentaa K-Supermarketia

Kaupunginhallitus käsittelee maanantaina sen ja Keskon välistä yhteistoimintasopimusta. Keskon aikomuksena on laajentaa keskustassa sijaitsevaa K-Supermarketia

Uutiset - 14.6.2018 kello 14.02
Kangasalan Sanomat
Kesko aikoo laajentaa K-Supermarketia
Nykyinen 2 200 neliön marketti on käynyt liian pieneksi. Tavoitteena on, että uudessa kaavassa rakennusoikeutta olisi vähintään 4 800 neliötä.

– Laajennuksen tarve on ilmeinen, ja haluamme monipuolistaa myymälän tarjontaa. Supermarketin tiloissa on jo nyt muutama yksityinen toimija, mutta tavoitteena on tarjota tilaa useammalle yritykselle, Keskon kauppapaikkapäällikkö Petteri Tastula kertoo.

Keskon pitää rakentaa uutta tilaa vähintään 3 600 kerrosneliömetriä. Nykyisen supermarketin koko on noin 2 200 neliötä.

Tastulan mukaan nykyinen kauppapaikka on osoittautunut hyväksi.

– Kangasalan rakennusvauhti näyttää hyvältä, ja haluamme ehdottomasti olla mukana kehittämässä keskustan kauppapalveluita tarpeen mukaisiksi. Konkreettisia suunnitelmia ei ole olemassa, asiat tarkentuvat muutaman kuukauden sisällä yhteistyössä kaupungin kanssa.

Laajennuksen myötä tarvitaan lisää myös pysäköintipaikkoja.

Kaupunki on viime vuosien aikana hankkinut systemaattisesti maata Ellintien ympäristöstä, jotta aluetta voidaan kehittää kaupallisena keskittymänä.

Kaupunki on nyt varaamassa Keskolle alueen, joka sijoittuu osittain Ystävyydenpuiston parkkipaikan puolelle ja jatkuu koko Ainontien ja Eevantien välisen korttelin. Tonttiin kuuluvat muun muassa entiset Kiinteistöpalvelun ja Putkilämmön rakennukset sekä entinen Käsityökeskuksen ja Free Heelsin rakennus.

Sopimusalueeseen eivat kuulu Ellintien yksityiset kiinteistöt ja niissä toimivat yritykset.

Tontinosan kauppahinta on 1,75 miljoonaa euroa.

Keskon suunnitelmien toteutuminen vaatii asemakaavan muutoksen.

– Jos kaupunginhallitus hyväksyy maanantaina sopimuksen, asemakaavoitus käynnistyy heti, Kangasalan tekninen johtaja Mikko Ilkka sanoo.

Sopimuksen mukaan kaupunki varaa alueen Keskolle alustavia suunnitelmia ja selvityksiä varten siihen saakka, kun asemakaavamuutoksen ehdotus on asetettu nähtäville. Takaraja on kuitenkin 30.6 2019.

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös