Keskusta tarvitsee isomman kaupan

0

Keskon suunnitelma laajentaa Finnentiellä sijaitsevaa K-Supermarketia on otettu pääsääntöisesti ilolla vastaan.

Toki on aina myös niitä, joille kelpaisi pienempikin vaihtoehto. Niitä, jotka haluavat kauppareissulla säästää jalkojaan, joille riittää suppeampi tuotevalikoima.

On kuitenkin mainio asia, että Kangasalla laajennetaan nimenomaan keskustan kauppaa. Huolenaiheenahan on ollut asiakkaiden valuminen kaupungin laitamille, Lentolaan, jolloin ydinkeskustan myymälätoiminnalta häviää pohja.

Pikkuliikkeiden katoaminen on oikeasti ongelma etenkin autottomille. Voisi uskoa, että laajemman tarjonnan market tukee niitä keskusta-alueen yrittäjiä, jotka vielä ovat voineet ja halunneet jäädä sinne palvelemaan.

Toivottavasti uuden marketin seinien sisälle saadaan myös uusia palveluja ja yrityksiä. Asiakasvirrat tunnetusti hyödyttävät toisiaan. Laajentuva market tuo mukanaan myös lisää pysäköintitilaa, mikä otettaneen keskustassa mielihyvin vastaan.

Päivittäistavarakaupan juuri ilmestynyt vuosijulkaisu kertoo, että isoilla myymälöillä on Suomen markkinoilla vahva rooli. Ne ovat kustannustehokkain vaihtoehto.

Yhdistys haluaa kuitenkin muistuttaa, että pienet myymälät turvaavat suomalaisten mahdolli­suutta asua muuallakin kuin taajamassa. Niiden säilymisestä täytyy pitää huolta.

Kyläkauppoja on maassamme enää noin 240. Kymmenen vuotta sitten niitä oli kaksin­kertainen määrä. Tätä trendiä vastaan on Kangasalla asettunut muun muassa Kuhmalahden kyläkauppias, joka avasi kaupan ovet vajaat kolme vuotta sitten.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.