Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Keskustaan tuleva pysäköntitalo valmistuu vajaan vuoden kuluttua – asvalttipaikkoja poistuu käytöstä

Keskustan pysäköintitalon rakentaminen alkaa mitä todennäköisimmin marras–joulukuun vaihteessa. Uimahallin läheisyyteen, rakenteilla olevan kerrostalon viereen nousevan talon on määrä valmistua elokuun loppuun mennessä.

Uutiset - 3.10.2018 kello 11.54
Kangasalan Sanomat
Keskustaan tuleva pysäköntitalo valmistuu vajaan vuoden kuluttua – asvalttipaikkoja poistuu käytöstä
Pysäköintitalo, hotelli-kerrostalo ja uimahalli luovat yhdessä uuden ilmeen. P-talon arkkitehti- ja pääsuunnittelu on Arkkitehdit A3:n käsialaa. Visualisointikuva: Spiral One.

Uimahallin ja Läntisen hautaus­maan välissä olevat asvaltti­alueen pysäköintipaikat poistuvat käytöstä rakentamisen alkaessa. Uimahallin sisäänkäynnin läheisyyteen pyritään kuitenkin järjestämään 2–3 invapaikkaa.

Talon valmistuttua piha-­alueelle jää kahdeksan autopaikkaa. Viisi invapaikkaa on suunnattu uimahallin käyttäjille ja kolme muuta lyhytaikaiseen pysäköintiin.

Nelikerroksiseen pysäköintitaloon tulee yli 300 katettua paikkaa ja myös sähköauton latauspisteitä. Sisään- ja ulosajo tapahtuu Kalmistontieltä eli hautausmaan puolelta ja jalankulku uimahallin puoleiselta sivulta.

– Talon ykköstehtävä on palvella keskustassa asioivia. Tarkoitus on tehdä pysäköinnistä sujuvaa ja yksinkertaista niin, että taloon on miellyttävä tuoda autonsa, luonnehtii Kangas­alan Parkki Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Keskinen.

Ajatuksena on, että ainakin alkuvaiheessa kolme ensimmäistä tuntia olisivat maksuttomia. Maksuista tehdään myöhemmin erillinen päätös.

Parkkitalon rakennuttaa Kangasalan Parkki Oy ja rakennuttamisen hoitaa Herttuan Kiinteistöpalvelu Oy. Molemmat ovat kaupungin kokonaan omistamia yhtiöitä.

Talo nousee keskeiselle paikalle, ja sen julkisivu näkyy myös Lahdentielle. Pintamateriaaleiksi on valittu vihreäpatinoitu betoni ja puurimoitus sekä hautausmaan puoleiselle sivulle viherseinä.

– Taloon tulee myös viherkatto ja katolle aurinkopaneelit, joilla on tarkoitus kattaa pysäköintitalon valaistuksen energiantarve, selvittää Herttuan Kiinteistöpalvelun rakennuttajainsinööri Ville Tullila.

Viherkatto on paitsi ulkonäköasia, myös tekninen ratkaisu, joka helpottaa hulevesien hallintaa.

– Pysäköintitaloon tulee taidetta sekä ulko- että sisäpuolelle, kertoo Kangasalan Parkki Oy:n toimitusjohtaja Jari Tyvimaa.

 – Luonnoksia on pyydetty kolmelta taiteilijalta. Prosentti rakennuskustannuksista taiteeseen -hankkeille on mahdollista saada avustusta, ja olemme hakeneet sellaista Taiteen edistämiskeskukselta, hän jatkaa.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

3.10.2018 kello 21.33
JepulisIlmoita
Te onnistuitte sitten pilaamaan idyllisen ja kauniin Kangasalan keskustan.
Kun sinne tulee haluaa äkkiä pois näiden hirvitysten ääreltä. ” oopperatalo” oli pohjanoteeraus jo mutta että lisääkin..

Jepulis????????
4.10.2018 kello 18.31
Paljonko maksaa?Ilmoita
Parkkihallin suunnitelma vaikuttaa hienolta, mutta mikä on kustannusarvio?
Tämä tieto oli jäänyt jutusta pois.
6.10.2018 kello 13.53
Paljonko maksaaIlmoita
Ei näytä olevan kustannuksista tietoa. Ainakin 10 milj. € veikkaisin. Ymmärtääkö Lehto Group ja hotellimiehet edes olla kiitollisia kun me veronmaksajat kustannamme kovan rahan asunnoillenne parkkipaikat. isot rahat säästyi teiltä. Missähän on muuten "hotellitalon väestösuojatilat? Ei näy ainakaan kuvissa. Kaupunki varmaankin kustantaa nekin jonnekin. Kaikki nämä miljoonat olisivat säästyneet tarpeellisempaan, samoin Ystävyydenpuisto jos tuota pöhköä taloa ei olisi tuohon paikkaan rakennettu.
6.10.2018 kello 14.14
Tokaluokkalaisen äitiIlmoita
Uimahallin edestä poistuvat lähes kaikki parkkipaikat. Pääsevätkö pienten koululaisten bussit ajamaan enää uimahallin eteen kun lapset menevät uimaan? Ei ole turvallista jos lapset joudutaan jättämään K-kaupan päätyyn saakka ja siitä juoksemaan uimahallille vilkasliikenteiden tien yli. Lasten turvallinen liikkuminen Kangasalla huolestuttaa.
~
Takaisin ylös