Koti Uutiset Keskustaan tuleva pysäköntitalo valmistuu vajaan vuoden kuluttua – asvalttipaikkoja poistuu käytöstä

  Keskustaan tuleva pysäköntitalo valmistuu vajaan vuoden kuluttua – asvalttipaikkoja poistuu käytöstä

  4
  Pysäköintitalo, hotelli-kerrostalo ja uimahalli luovat yhdessä uuden ilmeen. P-talon arkkitehti- ja pääsuunnittelu on Arkkitehdit A3:n käsialaa. Visualisointikuva: Spiral One.

  Keskustan pysäköintitalon rakentaminen alkaa mitä todennäköisimmin marras–joulukuun vaihteessa. Uimahallin läheisyyteen, rakenteilla olevan kerrostalon viereen nousevan talon on määrä valmistua elokuun loppuun mennessä.

  Uimahallin ja Läntisen hautaus­maan välissä olevat asvaltti­alueen pysäköintipaikat poistuvat käytöstä rakentamisen alkaessa. Uimahallin sisäänkäynnin läheisyyteen pyritään kuitenkin järjestämään 2–3 invapaikkaa.

  Talon valmistuttua piha-­alueelle jää kahdeksan autopaikkaa. Viisi invapaikkaa on suunnattu uimahallin käyttäjille ja kolme muuta lyhytaikaiseen pysäköintiin.

  Nelikerroksiseen pysäköintitaloon tulee yli 300 katettua paikkaa ja myös sähköauton latauspisteitä. Sisään- ja ulosajo tapahtuu Kalmistontieltä eli hautausmaan puolelta ja jalankulku uimahallin puoleiselta sivulta.

  – Talon ykköstehtävä on palvella keskustassa asioivia. Tarkoitus on tehdä pysäköinnistä sujuvaa ja yksinkertaista niin, että taloon on miellyttävä tuoda autonsa, luonnehtii Kangas­alan Parkki Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Keskinen.

  Ajatuksena on, että ainakin alkuvaiheessa kolme ensimmäistä tuntia olisivat maksuttomia. Maksuista tehdään myöhemmin erillinen päätös.

  Parkkitalon rakennuttaa Kangasalan Parkki Oy ja rakennuttamisen hoitaa Herttuan Kiinteistöpalvelu Oy. Molemmat ovat kaupungin kokonaan omistamia yhtiöitä.

  Talo nousee keskeiselle paikalle, ja sen julkisivu näkyy myös Lahdentielle. Pintamateriaaleiksi on valittu vihreäpatinoitu betoni ja puurimoitus sekä hautausmaan puoleiselle sivulle viherseinä.

  – Taloon tulee myös viherkatto ja katolle aurinkopaneelit, joilla on tarkoitus kattaa pysäköintitalon valaistuksen energiantarve, selvittää Herttuan Kiinteistöpalvelun rakennuttajainsinööri Ville Tullila.

  Viherkatto on paitsi ulkonäköasia, myös tekninen ratkaisu, joka helpottaa hulevesien hallintaa.

  – Pysäköintitaloon tulee taidetta sekä ulko- että sisäpuolelle, kertoo Kangasalan Parkki Oy:n toimitusjohtaja Jari Tyvimaa.

   – Luonnoksia on pyydetty kolmelta taiteilijalta. Prosentti rakennuskustannuksista taiteeseen -hankkeille on mahdollista saada avustusta, ja olemme hakeneet sellaista Taiteen edistämiskeskukselta, hän jatkaa.

  4 KOMMENTTIA

  1. Te onnistuitte sitten pilaamaan idyllisen ja kauniin Kangasalan keskustan.
   Kun sinne tulee haluaa äkkiä pois näiden hirvitysten ääreltä. ” oopperatalo” oli pohjanoteeraus jo mutta että lisääkin..

   Jepulis????????

  2. Parkkihallin suunnitelma vaikuttaa hienolta, mutta mikä on kustannusarvio?
   Tämä tieto oli jäänyt jutusta pois.

  3. Ei näytä olevan kustannuksista tietoa. Ainakin 10 milj. € veikkaisin. Ymmärtääkö Lehto Group ja hotellimiehet edes olla kiitollisia kun me veronmaksajat kustannamme kovan rahan asunnoillenne parkkipaikat. isot rahat säästyi teiltä. Missähän on muuten ”hotellitalon väestösuojatilat? Ei näy ainakaan kuvissa. Kaupunki varmaankin kustantaa nekin jonnekin. Kaikki nämä miljoonat olisivat säästyneet tarpeellisempaan, samoin Ystävyydenpuisto jos tuota pöhköä taloa ei olisi tuohon paikkaan rakennettu.

  4. Uimahallin edestä poistuvat lähes kaikki parkkipaikat. Pääsevätkö pienten koululaisten bussit ajamaan enää uimahallin eteen kun lapset menevät uimaan? Ei ole turvallista jos lapset joudutaan jättämään K-kaupan päätyyn saakka ja siitä juoksemaan uimahallille vilkasliikenteiden tien yli. Lasten turvallinen liikkuminen Kangasalla huolestuttaa.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän