Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Keskustan katuvalojen toiminnassa häiriöitä

Keskustan katuvalot ovat viime aikoina syttyneet melko myöhään. Joinain iltoina katuvalot eivät olleet päällä vielä viidenkään aikaan illalla siitä huolimatta, että ulkona oli jo pimeää. Sateinen sää on haitannut näkyvyyttä entisestään erityisesti autoilijoiden kannalta.

Uutiset - 24.11.2016 kello 7.56
Kangasalan Sanomat
Keskustan katuvalojen toiminnassa häiriöitä
Tällä hetkellä noin puolet katuvalojen ohjauskeskuksista on yhteydessä keskusohjausjärjestelmään ja suunnilleen toinen puoli toimii hämäräkytkimillä.

Kangasalan kunnan sähköinsinööri Jussi Tikkanen, miksi katuvalot ovat olleet pimeänä, vaikka ulkona on pimeää?

– Katuvalojen toiminnassa on ollut teknisiä häiriöitä tiistaina ja viime viikolla. Noin puolta Kangasalan katuvaloista ohjataan keskusohjausjärjestelmän avulla Jyväskylästä käsin. Järjestelmä toimii langattomasti, ja siinä on ollut yhteysongelmia. Palveluntarjoajan ja meidän katuvalaistuskeskustemme välinen kommunikointi ei ole toiminut joinain iltoina. Häiriöitä on ollut myös muualla Kangasalan alueella.

– Palveluntarjoajan järjestelmässä  on varajärjestelmänä astronominen kellokytkin, jonka tehtävänä on kytkeä valot päälle silloin, kun todellista valoisuusmittaustietoa ei ole saatu luettua täältä Kangasalta. Kytkimeen oli kuitenkin ohjelmoitu todella pitkä viive, ja tämän vuoksi valot ovat menneet päälle aivan liian myöhään. Nyt viivettä on lyhennetty, ja ongelma on ratkaistu tältä osin.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös