Keskustan kauppatorihanke kiinnostaa valtakunnallisesti – ”Kahdenkeskisiä neuvotteluita on käyty jo useita”

1

Kangasalan keskustaan suunniteltu uusi kauppahalli on kiinnostanut operaattoreita ja investoreita, kertoo Business Kangasalan toimitusjohtaja Päivi Kuusivaara.

– Kahdenkeskisiä neuvotteluita on käyty jo useiden mahdollisten operaattoreiden kanssa. Heitä on ollut yhteensä toistakymmentä, Kuusivaara kertoo.

Operaattorin rooli on kiinnostanut Kuusivaaran mukaan valtakunnallisesti. Neuvottelut ovat kuitenkin yhä alkuvaiheessa ja myös uusia mahdollisia tekijöitä etsitään.

Kuusivaara on vakuuttunut siitä, että Lifestyle Hubiksi työnimeltään ristitty hanke toteutuu.

– Operaattoreiden kanssa pohditaan nyt sitä, mikä rakennuksen lopullinen koko olisi. Nyt arkkitehdin suunnitelmat ovat melko suuret, Kuusivaara toteaa.

Hän uskoo, että rahoittajia haetaan hankkeeseen useampia kuin yksi.

– He ovat todennäköisesti sellaisia, jotka sijoittavat Kangasalaan rakkaudesta. Hankkeesta on turha odottaa pikavoittoja, tämä tulee olemaan pitkän ajan kohde.

Juttu jakuu kuvan jälkeen.

Lifestyle Hub poikkeaa perinteisestä kauppahallista siinä, että kaikkien tuottajien tuotteet tuodaan myyntiin samaan myymälään. Kuva: Suunnittelutoimisto Muuan

Kuusivaara vertaa tulevaa kauppatoria moderneihin kauppakeskuksiin, joihin ihmiset menevät viihtymään. Keskuksissa on tarjolla kauppojen ja ravintoloiden lisäksi tapahtumia ja elämyksellisyyttä.

– Se tarjoaa sitä yhteisöllisyyttä ja viihtymispaikkaa, jota me kaikki tänne kaipaamme.

Hankesuunnitelman tilaajana on Kangasalan kaupunki. Suunnitelman on toteuttanut suunnittelutoimisto Muuan.

– Torialuetta suunnitellaan kokonaisuudessaan niin, että se tulee olemaan kaupungin sydän. Torille tullaan olemaan ja viihtymään, kertoo Kangasalan kaupungin elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala.

Juttu jakuu kuvan jälkeen.

Yläkertaan on suunniteltu muun muassa panimoravintolaa, jonka parvekkeelta voisi seurata torin tapahtumalavaa.

Torialueella on tehty kuukausi-, viikko- ja päiväsuunnitelmia siitä, minkälaisia tapahtumia uudella alueella voitaisiin järjestää.

Perinteisen kauppahallin sijaan sisätiloissa tulee olemaan yhden operaattorin pyörittämä myymälä, jonne koostetaan eri lähituottajien tuotteita. Tämä mahdollistaa sen, että myös pientuottajat saavat tuotteitaan myyntiin.

– Myymälässä tuotteet voidaan sijoitella tuoteryhmittäin. Se siis poikkeaa perinteisestä kauppahallista, jossa jokainen tuottaja myy omia tuotteitaan omassa loosissaan, kuvailee suunnitelmat tehnyt arkkitehti Aleksi Rastas.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kauppahallin myymälän viereen on suunnitteilla oleskelutilaa ja kahvilaa.

Myymälän lisäksi tiloissa on suunnitelmien mukaan muun muassa ravintoloita. Lisäksi katetussa ulkotilassa voidaan järjestää muun muassa erilaisia tapahtumia ja perinteistä torimyyntiä.

Suunnitelmien mukaan Lifestyle Hub tulee olemaan valmis vuonna 2021. Sen toivotaan vetävän asiakkaita myös Kangasalan ulkopuolelta.

– Uskomme, että Kangasalle voisi tulla paikka, jonne ihmiset tulevat muualtakin autenttisen ruoan ja kokemusten perässä, Rastas kertoo.

Hänen mukaansa Kangasalan uudenlainen hanke on herättänyt innostunutta vastaanottoa myös muissa suomalaisissa kunnissa.

Katetulla alueella voidaan harjoittaa perinteistä torimyyntiä tai järjestää vaikkapa kirpputoritapahtumia.

Varsinaisen kauppahallin lisäksi lifestyle hubista löytyy erilaisia ravintoloita katukeittiöistä panimoravintolaan, kaupunkilaisten hengailuun tarkoitettu olohuone, viherhuone yrttien kasvattamiseen ja pop-up -keittiöksi muuntuva kehityslaboratorio ”Kyökki”.

Ulkokatoksen ja kauppahallin väliin sijoittuva Palvelusolmu on Lifestyle hubin pääsisäänkäynti. Palvelusolmusta voi noutaa esimerkiksi lähiruokaringin toimitukset ja ruokakassit. Näin kauppahallissa voi asioida, vaikkei ehtisi käymään sen aukioloaikoina.

Lue myös: Tällainen on torin tuleva lifestyle hub – Katso uudet havainnekuvat

Lue myös: Keskustaan ei tule perinteistä kauppahallia, tulee Lifestyle Hub – Näin hanke etenee

Lähituottajien tuotteista tehdään suunnitelmissa osa yläkerran viherhuoneen sisustusta.

1 kommentti

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.