Koti Uutiset Keskustan kehitys otti aimo harppauksen eteenpäin

  Keskustan kehitys otti aimo harppauksen eteenpäin

  0
  SSR Länsi-Suomi Oy on solminut kunnan kanssa yhteistyösopimuksen linja-autoseman korttelin kehittämiseksi. Alueelle rakennetaan asuntoja ja liiketiloja.

  Kunnanhallitus käsitteli maanantaina kolmea asiakohtaa, jotka liittyvät kaikki kiinteästi Kangasalan keskusta-alueen kehittämiseen.
  Kunnanhallitus hyväksyi SSR Länsi-Suomi Oy:n kanssa solmitun yhteistyösopimuksen linja-autoaseman korttelin kehittämisestä.

  Aikaisemmin kunta teki asiassa yhteistyötä SRV Rakennus Oy:n kanssa. Yhtiö kuitenkin vetäytyi hankkeesta tämän vuoden keväällä.
  Nyt hankkeen vetovastuu on SSR:llä. Sama yhtiö rakentaa myös Pikkolaan uutta ammattioppilaitosta.

  Linja-autoaseman kortteli muodostuu nykyisellään useista eri kiinteistöistä, joiden omistajina ovat kunta ja Kiinteistö Oy Kangasalan liikekeskus.

  Viime kesänä hyväksytyssä asemakaavassa alueelle määriteltiin 8 320 kerrosneliömetriä rakennusoikeutta. Alueelle sijoittuu myös linja-autoliikenteen laiturialue.

  Yhteistyösopimuksessa sovittiin niistä periaatteista, joilla omistus järjestellään alueella uusiksi ja SSR pääsee rakentamaan alueelle.
  Alueelle nousee kaavan mahdollistamat, yli 8 000 kerrosneliömetrin suuruiset rakennukset, joihin tulee asuntoja ja liiketiloja.

  Osana keskustan kehittämiskokonaisuutta kunnanhallitus hyväksyi Kangasalan Sanomalehti-Osakeyhtiön myyntitarjouksen omistamistaan Kiinteistö Oy:n Kangasalan Myllypohjan osakkeista.

  Yhtiö kustantaa Kangasalan Sanomia ja kyseessä on Myllystenpohjantie 2:ssa sijaitsevat yhtiön liiketilat.
  Kaupan ehtona on, että lehtiyhtiö ostaa linja-autoaseman kortteliin suunnitteilla olevasta uudisrakennuksesta noin 200 neliön liiketilat.

  – Yhtiö on hakenut nykytoiminnallaan sopivampia toimitiloja, johon kunnanhallituksen hyväksymä kauppa luo nyt mahdollisuuden, toteaa Kangasalan Sanomalehti-Osakeyhtiön hallituksen puheenjohtaja Torsti Tulenheimo.

  Kunta omistaa jo valmiiksi osuuden Myllypohjasta, jonka muut osakkaat ovat Sanomien lisäksi seurakunta ja yksi yksityinen yritys.

  Uimahallin alueella on vireillä asemakaavan muutos, joka mahdollistaa muun muassa hotellin ja pysäköintitalon rakentamisen. Muutos ei kuitenkaan koske Myllypohjan korttelia.

  Suunnitelmissa on huomattava rakennusoikeuden lisääminen alueella.

  Tulevaisuuden kuva on, että alueella olevat, käyttöikänsä päähän tulevat rakennukset puretaan ja alue suunnittellaan yhtenäiseksi kokonaisuudeksi Kangasala-talon, uudistuvan torin ja linja-autoaseman sekä uimahallin alueen toimintojen kanssa.
  Kunta maksaa osakkeista lehtiyhtiölle 291 117 euroa.

  Kunnanhallitus päätti myös, että kunta ostaa Kangasalan seurakunnalta tämän Kiinteistö Oy Harjunsola 1:stä omistamat osakkeet.

  Seurakunnan omistusosuus yhtiössä on 34,2 prosenttia. Toinen puoli on jo valmiiksi kunnan omistuksessa.

  Yhtiö sijaitsee osoitteessa Kunnantie 2. Alueella on rakennuksia, jotka ovat erittäin huonossa kunnossa. Alueelle on etsitty kehittäjää, mutta sitä ei ole löytynyt.

  Vaihtoehtona on tehdä rakennuksiin perusteellinen korjaus tai etsiä edelleen alueelle kehittäjää. Kunnan näkemyksen mukaan ratkaisujen tekeminen helpottuu, kun omistus on yksissä käsissä.

  Kunta maksaa seurakunnalle maa-alueesta 110 000 euroa ja kiinteistön osakkeista 67 000 euroa. Maapohjan kauppa edellyttää vielä kirkkohallituksen hyväksynnän.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän