Ketteriä koulutuksia ammattilaistarpeisiin

0
HSM Turvallisuuspalvelut Oy järjestää koulutusta monenlaisiin työelämän tarpeisiin moniammatillisen kouluttajakaartin voimin.
HSM Turvallisuuspalvelut Oy järjestää koulutusta monenlaisiin työelämän tarpeisiin moniammatillisen kouluttajakaartin voimin.

HSM Turvallisuuspalvelut Oy järjestää työturvallisuus- ja pätevyyskoulutuksia eri alojen tarpeisiin. Yrityksen toiminta käynnistyi vuonna 2013 tarkoituksenaan tarjota työturvallisuuden parantamiseen tähtäävää palvelua ja koulutusta työpaikoille.

Marjo Hyödynmaan päätös ryhtyä yrittäjäksi kypsyi työelämän muutoksissa ja uutta suuntaa hakiessa. Takana oli pitkä työura työturvallisuus- ja ympäristöasioiden parissa. Aluksi Marjo toimi tutkijana VTT:n Turvallisuustekniikan laboratoriossa Tampereella ja myöhemmin työturvallisuuden kehittämistehtävissä rakennusalalla toimivan konsernin palveluksessa, jossa sai toimia myös talon- ja infrarakentamisen sekä rakennusmateriaaliteollisuuden työpaikoilla.

Marjolla oli halu jatkaa työtä työturvallisuuden parissa ja tarjota oman työuran aikana kertynyttä kokemusta ja osaamista muillekin työpaikoille. Millä keinoin saataisiin lisää hyvinvointia työhön, vähemmän työtapaturmia ja työstä johtuvia terveyshaittoja?

Uralle mahtuu myös ammatillinen opettajankoulutus sekä ympäristönsuojelutekniikan jatko-opinnot, mitkä veivät naapurimaahan Tukholmaan kolmeksi vuodeksi. Suomeen palattuani tein töitä rakennusalan ympäristöhaasteiden kanssa.

Marjo Hyödynmaa, yrittäjä

Kouluttajana on tietysti hyötyä siitä että on aiemmin ehtinyt toimia monenlaisissa työtehtävissä ja työyhteisöissä. Marjo toimii itse kurssinjohtajana ja kouluttajana Työturvallisuuskortti-kursseilla, joilla voi suorittaa yhteisillä työpaikoilla edellytettävän työturvallisuuskoulutuksen sekä Väyläviraston Tieturva1-kursseilla, joka on pätevyyskoulutus tiealueella työskentelyn turvallisuuteen. Hän toimii myös Valviran osaamistestaajana ja järjestää testeihin valmistavaa koulutusta. Kursseilla voi suorittaa hygieniaosaamisen osoittavat vesityökortit vesijohtoverkostotöihin tai vesilaitoksella työskentelyyn.

Toimin toisena valmentajana järjestämissämme hyvinvointipäivissä, joissa järjestettävistä kuntotesteistä ja testipalautteista huolehtii puolestaan liikuntatieteen osaaja Juho Hyödynmaa.

Marjo Hyödynmaa, yrittäjä

Syksyllä 2013 HSM:llä kouluttajana aloitti Jari Laitinen, Kangasalta hänkin. Jari toimii Ennakoivan ajon raskaan kaluston kurssinjohtajana. Kuljettajakurssitettavat pääsevät perehtymään Liikenneturvan turvallisuustavoitteisiin, pohtimaan kaluston kunnon ja ennakoivan ajotavan merkitystä turvallisuudelle sekä omaa toimintaa ajoneuvon hallitsemiseksi riskitilanteissa.

Terveydenhoitaja Rauni Lankinen opettaa ensiaputaitoja käytännönläheisesti.
Terveydenhoitaja Rauni Lankinen opettaa ensiaputaitoja käytännönläheisesti. Marjo Hyödynmaa huolehtii puolestaan siitä, että ammattikuljettajat saavat ensiapukursseiltakin tarvitsemansa rekisteröinnit.

Kurssinjohtajajoukkoon kuuluu koulutusyrittäjäkollegoita. Ensiapukursseilla opettavat terveydenhoitaja Rauni Lankinen ja sairaanhoitaja Sirpa Kokko. Lisäksi HSM Turvallisuuspalvelut järjestää tulityökursseja kurssinjohtaja Timo Saarisen komennossa.

Yksi keskeinen voimavaramme on kokenut ja osaava kouluttajakaarti. Keskinäinen yhteistyömme palvelee myös jokaista omassa työssään.

Marjo Hyödynmaa, yrittäjä

HSM Turvallisuuspalvelut on Liikenne- ja viestintäviraston (Traficom) hyväksymä ammattipätevyyskoulutuskeskus. Yrittäjä itse toimii yrityksessään opetuksesta vastaavana johtajana.

Vastaan meidän koulutuksen laadusta, opettajien osaamisesta ja toiminnastamme viranomaisen suuntaan. Huolehdin siitä, että asiakkaat saavat käymiensä koulutusten rekisteröintimerkinnät. Neuvon ja autan asioissa eteenpäin.

Marjo Hyödynmaa, yrittäjä

Monipuolinen koulutustarjonta

HSM Turvallisuuspalvelut järjestää kaikille avoimia koulutuspäiviä ja yrityskohtaisia tilauskoulutuksia tarpeen mukaan. Koulutukset on suunnattu teollisuuden, rakennusalan, kuntasektorin sekä kuljetusalan tarpeisiin. Koulutussisältöjä räätälöidään joustavasti, mahdollisuuksien mukaan muidenkin alojen tarpeisiin. Kangasalla koulutamme pääosin Mobilian Autokylässä: inspiroiva ympäristö sopii oppimiseen. Talossa on loistava palvelu, hyvä ruoka ja toimivat systeemit. Koulutustilan tulee olla käytännöllinen ja viihtyisä, kurssipaikalle pitää päästä helposti ja tarvittaessa pysäköidä.

Marjo Hyödynmaa, yrittäjä

Ketterän koulutusyrityksen kouluttajat matkustavat tarvittaessa muuallekin koulutuksia pitämään.

Avoimia kursseja on Pirkanmaalla ja Kymenlaaksossa, tilauskursseja myös muualla Suomessa. – Tilauskurssilla saa omalle porukalle räätälöidyn koulutuksen itselle sopivana ajankohtana, vaikka lauantaisin. Tilauskurssia kannattaa harkita, kun koulutettavia on kymmenkunta, toki pienemmillekin ryhmille räätälöidään koulutusta tilanteiden mukaan.

Kursseilla pääsee suorittamaan työpaikoilla vaadittavia pätevyyksiä, joita varten järjestetään kirjalliset kokeet.
Kursseilla pääsee suorittamaan työpaikoilla vaadittavia pätevyyksiä, joita varten järjestetään kirjalliset kokeet.

HSM Turvallisuuspalvelut tarjoaa myös englanninkielistä koulutusta.

Koulutustemme avulla yritysten työntekijät saavat hankittua pätevyyksiä ja yritykset entistä parempaa osaamista riveihinsä.

Marjo Hyödynmaa, yrittäjä

Useimpien viranomaisten tai työn tilaajien vaatimat pätevyydet tulee uusia viiden vuoden välein, ja siinä HSM Turvallisuuspalvelut astuu kuvioihin. Monipuolinen koulutustarjonta antaa asiakkaille mahdollisuuden saada tarvitsemansa palvelut samasta osoitteesta

Uutta meillä on ammattipätevyyksien sähköinen rekisteröinti suoraan viranomaisrekisteriin. Vähemmän paperia, sujuvampaa palvelua ja etua asiakkaalle niissäkin tilanteissa, kun ammattipätevyys tulee saada nopeasti voimaan.

Marjo Hyödynmaa, yrittäjä

Työpaikkojen lakisääteiset työturvallisuusvaatimukset tuottavat joskus yrittäjille harmaita hiuksia. Koulutusten lisäksi Hyödynmaalta itseltään löytyy osaamista työsuojelupalveluista. HSM Turvallisuuspalveluilta saa myös konsultointiapua lain sanelemiin työturvallisuuspulmiin.

Oman osaamisen päivitystä

HSM Turvallisuuspalvelut panostaa oman henkilöstön koulutukseen, jotta pysyy ajan tasalla muutoksissa.

– Jarin kanssa olemme jäseniä mm. Ammattipätevyyskouluttajat ry:ssä. Saamme jo ennakkoon tietoa mahdollisista muutoksista. HSM kuuntelee asiakaskunnan koulutustarpeita. Uusimpina ovat esimerkiksi kasvinsuojelututkinnot, joita osa asiakkaistamme tarvitsee. Tutkintojen ja koulutuksen järjestäminen on meillä vireillä.

Marjo Hyödynmaa, yrittäjä

Verkkokoulutukset ovat nostaneet suosiotaan asiassa kuin asiassa.

Verkossa on paljon koulutustarjontaa, joka palvelee hyvin, kun halutaan lisätä osaamista. Verkkokursseilla suoritetut kortit eivät aina kelpaa yhteisillä työpaikoilla, joilla edellytetään suoritettuja pätevyyksiä. Kurssien valinnassa tulee olla tarkkana. Väyläviraston Tieturva1 – pätevyyksiä pääsee suorittamaan verkossa vuonna 2020. Seuraamme hankkeen etenemistä, jotta osaamme opastaa asiakkaitamme.

Marjo Hyödynmaa, yrittäjä

Työturvallisuuskortin ja Tulityökortin voi ladata mobiiliin korttitieto.fi-palvelussa. Työturvallisuuskortti on yhdistettävissä myös rakennusalan käyttämään Valttikortti-järjestelmään.

HSM Turvallisuuspalvelut Oy
Kangasala | P. 040 584 9560
Tutustu HSM Koulutuspalveluihin
HSM Facebookissa
HSM Turvallisuuspalvelut verkossa