Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Kevään ylioppilaat saivat lakkinsa

Aurinkoinen sää saatteli kevään ylioppilaat ja juhlaväen Kangasalan lukion lakkiaistilaisuuteen lauantaina. Valkolakin sai nyt 98 uutta ylioppilasta.

Uutiset - 3.6.2017 kello 19.15
Juha Jäntti
Kevään ylioppilaat saivat lakkinsa
Kaikkiaan 98 uutta ylioppilasta sai valkolakin Kangasalan lukiossa.

Rehtori Teuvo Ropo otti puheessaan kantaa ylioppilaskirjoituksiin kohdistettuun kritiikkiin. Kirjoitusten on jo pitkään väitetty ohjaavan liikaa lukion työskentelyä. Myös kirjoituksiin liittyvät suorituspaineet ovat joidenkin mielestä kielteinen ilmiö.

– Paineiden sietokyvystä on hyötyä. Tutkimukset kertovat, että kärsivällisyys vaikuttaa menestykseen enemmän kuin älykkyys. Siksi mekin nostimme sinnikkyyden toisen jakson teemaksi, Ropo sanoi.

– Meidän ei pidä luopua vaatimasta tiettyjä opintosuorituksia paineiden pelossa. Se antaisi maailmasta väärän kuvan.

Kunniaylioppilaaksi lakitettu pelillistämisen professori Juho Hamari totesi, että on tärkeää olla kyvykäs pienellä osaamisen sektorilla. Tämän lisäksi tarvitaan yleissivistystä, jotta itse kukin osaa nähdä oman erityisosaamisensa merkityksellisessä yhteydessä.

– Peleissä on kaunista se, että ne motivoivat, innostavat ja ohjaavat toimimaan yhdessä. Samalla opimme asettamaan itsellemme tavoitteita. Pelit tarjoavat kokemuksia, jotka tekevät ihmisen onnelliseksi.

– Tavoitteellinen ja kokonaisvaltainen keskittyminen asioihin, joista on kiinnostunut, johtaa suurimmalla todennäköisyydellä johonkin hyvään tulevaisuudessa.

Ylioppilaat veivät perinteiset kukkatervehdyksensä sankarihaudoille. Jotkut paikalla olleista kummastelivat sitä, että Kangasalan kesänavaukseen liittyvä musiikki kantautui Pirtin suunnalta kirkolle melkoisen voimakkaana. Ylioppilaiden kiitospuheen pitäjä Atte Riihimäki joutui ponnistelemaan saadakseen äänensä kuuluville.

Laajemmin ylioppilasjuhlista keskiviikon 7.6. lehdessä.

 
Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös