Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kevätjuhlan puhujat valoivat valmistuneisiin rohkeutta

Tämän vuoden kunniaylioppilas, professori Minna Palmroth oli valinnut lukion kevätjuhlapuheensa ytimeksi tytöt ja luonnontiede. Hän kumosi systemaattisesti aiheeseen liittyviä myyttejä ja totesi, ettei ole olemassa mitään faktaperusteista syytä, miksi tytöt eivät pärjäisi luonnontieteissä.

Uutiset - 2.6.2018 kello 13.43
Kangasalan Sanomat
Kevätjuhlan puhujat valoivat valmistuneisiin rohkeutta
Onnittelunojaus äidiltä Marjo Sarlinilta Matiakselle. Edessä oli juhlintaa kotona iltaan asti. Seuraavaksi Matias suuntaa armeijaan.

Hän itse johtaa kestävää avaruustiedettä ja -tekniikkaa tutkivaa ryhmää.

Palmrothin mukaan yhteiskuntamme todella tarvitsee alalle naisia. Jos teknologioita suunnittelevat vain miehet, kaikki näkökulmat eivät tule huomioon.

– Luonnontietede ja tekniikka ovat alat, jotka näyttävät planeettamme tulevaisuuden suunnan. Meidän täytyy varmistaa, että tuossa suunnassa huomioidaan koko planeetan väestö.

Samasta teemasta, mutta laajemmassa mittakaavassa puhui myös rehtori Teuvo Ropo, joka valoi valmistuneisiin rohkeutta yrittää, intoa tarttua uusiin asioihin silläkin uhalla, että onnistumisesta ei ole takeita. Kyse on silloin uskaltamisesta.

Lukion uskaltamisesta hän käytti yhtenä esimerkkinä oppilasvaihtopankkia, jossa Kangasala oli aloitteellinen. Nyt 12 vuotta myöhemmin verkosto on vakiintunut.

– Verkostoa ei olisi koskaan rakennettu, ellei hullua ideaa olisi kokeiltu.

Kuluvana lukuvuonna lukio on lähenyt mukaan Liikkuva koulu -hankkeeseen, ja ajatuksen tasolla on jo kehitetty ideaa lukevasta koulusta ja lukudiplomista.

–Lukion tulisi liikuttaa myös niin, että vaivannäkö ja oppimisen arvostaminen nousisivat uuteen arvoon. Lukemiseen kannustava idea on hyvä esimerkki tuoreesta ja kehittämisvaiheessa olevasta ajatuksesta, jota ei pidä arvostella ennen kuin on kokeiltu, rehtori totesi.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös